Perjantai 14.12.2018

Näin jatkuu nuorten MM-kiekko, Suomelle sopiva vastustaja tiistaiksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2018 11:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Nuoret Leijonat päästi Yhdysvallat maalintekoon alkusarjan viimeisessä ottelussaan uudenvuodenaattona Buffalossa ja turnausisäntä voitti suomalaiset 5-4. Jatkopelien kannalta Yhdysvaltojen maali saattoi olla Suomelle kuitenkin hyvä asia, koska se merkitsi Tshekin tuloa Suomen vastustajaksi puolivälierissä tiistaina.

Tshekki sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja Suomi kolmanneksi. Lohkossaan toiseksi sijoittunut Yhdysvallat kohtaa puolivälierissä lohkokolmosen Venäjän, joka avausottelussaan hieman yllättäen hävisi Tshekille 4-5.

Tshekki arvioitiin etukäteen Venäjää heikommaksi joukkueeksi. Tshekin pelaajakehityksessä on ollut viime vuosina ongelmia, eikä maa ole voittanut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa mitaleita 13 vuoteen. NHL-varauksia Tshekillä on viime vuosina ollut selvästi vähemmän kuin Suomella.

Suomen ja Tshekin ottelu pelataan tiistaina Buffalossa jo kello 12 alkaen eli Suomen aikaa kello 19. Turnaus jatkuu kerrasta poikki -menetelmällä, eli Yhdysvallat -ottelun lapsuksiin Suomella ei enää ole varaa.

Yhdysvaltoja vastaan Suomi aloitti uneliaasti ja päästi virheidensä takia amerikkalaiset ensimmäisessä erässä 0-2 -johtoon. 60 minuuttinen oli Suomelta epätasainen, kuten Kanadaa ja Slovakiaakin vastaankin.

Positiivista oli, että Yhdysvaltoja vastaan Suomi pelasi ajoittain jo hyvää turnauksen huipputason vaatimaa hyökkäyspeliä. Jokereiden sensaatiohyökkääjä Eeli Tolvanenkin avasi maalitilinsä.

Tshekkiä vastaan Suomi on hienoinen suosikki. Jos Suomi ottelun häviää, voi turnausta pitää Suomelta merkittävänä alisuorituksena.

Yhdysvallat pelaa puolivälieräottelunsa Venäjää vastaan. Viimeisessä alkusarjan ottelussaan Venäjä taipui lohkovoittaja Ruotsille rankkarikisan jälkeen 3-4.

Ruotsin puolivälierävastustaja on Slovakia, joka päätti alkusarjaurakkansa voittamalla surkean Tanskan joukkueen 5-1. Lohkojumboksi jäänyt Tanska hävisi alkusarjan kaikki neljä otteluaan maalieron oltua 2-26.

Suomi ja Slovakia päätyivät lohkossa tasapisteisiin Slovakian voitettua myös Yhdysvallat. Suomi voitti kuitenkin Slovakian 5-2 ja sijoittui lohkossa kolmanneksi keskinäisen ottelun tuloksen ansiosta.

Kanada oli varmistanut lohkovoittonsa jo lauantaina. Puolivälieräottelussaan Kanada kohtaa tiistaina Sveitsin, joka alkusarjassa ei vakuuttanut.

Valko-Venäjä ja Tanska joutuvat karsintasarjaan. Ottelusarjan voittoon tarvitaan kaksi voittoa. Häviäjä putoaa ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan, josta tilalle pääsarjatasolle nousee Kazakstan.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälieräottelut 2.1.

19.00 Tshekki - Suomi
23.00 Kanada - Sveitsi
1.00 Ruotsi - Slovakia (paikallista aikaa 18.00)
3.00 Yhdysvallat - Venäjä

Jaa artikkeli: