Lauantai 20.10.2018

Suomalaishiihtäjän tuskainen Tour de Ski ohi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2018 15:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Pyeongchangin olympiakisoihin jo valituista suomalaishiihtäjistä Krista Pärmäkoski sijoittui uudenvuodenpäivänä Tour de Skin 10 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajokisassa Lenzerheidessa neljänneksi ja Kerttu Niskanen kuudenneksi.

Tourin kokonaistilanteessa Pärmäkoski on neljäntenä ja Niskanen kuudentena. Eroa kärjessä olevaan Norjan Ingvild Flugstad Östbergiin on kaksi minuuttia.

Tällä hetkellä maailman kärjen vauhdissa suomalaisnaisista taistelevat vain Pärmäkoski ja Niskanen. Olympiapaikoista vielä taistelevista hiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen oli takaa-ajossa 19:s, Laura Mononen 21:s ja Anne Kyllönen 36:s. Sijoitukset ovat heillä kokonaistilanteessa samat.

Iltalehden mukaan Kyllönen ei halunnut jutella median kanssa. Kisan jälkeen ilmoitettiinkin Kyllösen keskeyttävän Tourin. Hän sairasteli joulukuun alussa, eikä ole kunnossa.

Myös Mononen harkitsee Tourin keskeyttämistä. Hän totesi YLE:lle menonsa olleen huonoa, eikä palautumista edellispäivän kisasta tapahtunut kunnolla.

Miesten 15 kilometrin vapaan kisassa jatkuivat sveitsiläisjuhlat Dario Colognan hiihdettyä voittoon. Cologna nousi kärkeen myös Tourin kokonaistilanteessa eron toisena olevaan Venäjän Sergei Ustjugoviin ollessa 22,6 sekuntia.

Suomalaisista Iivo Niskanen oli takaa-ajossa yhdeksäs hävittyään Colognalle 51,9 sekunnilla. Risto Matti Hakola jäi sijalle 18 eron kärkeen oltua minuutti ja 45,4 sekuntia.

Muista suomalaisista Antti Ojansivu oli 43:s, Kusti Kittilä 59:s, Ari Luusua 63:s ja Martti Jylhä 66:s. Olympiakisojen viestijoukkueen kannalta ei näytä kovinkaan lupaavalta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: