Tiistai 22.1.2019

Nuoret Leijonat ulos, jääkiekko on maalintekopeli

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.1.2018 22:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Pelaajakehityksensä kanssa pahoissa ongelmissa ollut Tshekki eteni jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ensi kertaa välieriin 13 vuoteen. Sen Tshekki teki Suomen kustannuksella. Tshekki pehmitti Nuoret Leijonat rankkarikisan päätteeksi 4-3.

Laukaukset Suomi voitti 54-29 (varsinainen peliaika + jatkoaika). Tshekki vain ratkaisi paikoistaan tehokkaasti.

Filip Zadina maalasi Tshekin avauserässä ylivoimalla johtoon. Laukaus oli Tshekin jääkiekon suurimmalta lupaukselta kieltämättä komea.

Toisessa erässä Aapeli Räsänen tasoitti ylivoimalla 1-1:een ja Olli Juolevin komea laukaus siirsi suomalaiset 2-1 -johtoon. Sitten toisen polven kiekkoilija Kristian Reichel päästettiin läpiajoon ja hän tasoitti 2-2:een.

Kolmannessa erässä Kristian Vesalainen viimeisteli paluukiekosta Suomen johtomaalin 3-2:een. Suomella oli kosolti maalipaikkoja pelin tappamiseen, mutta sihti oli pielessä. Tshekki otti maalivahdin pois ja Zadina pääsi ohjaamaan tasoitusmaalin maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen längistä.

Rankkarikisassa Tshekin Reichel ja Martin Necas onnistuivat. Vesalainen onnistui suomalaisista, mutta rankkarikisa päättyi Olli Juolevin epäonnistumiseen. Siihen päättyi myös suomalaisten turnaus.

Tshekki pelasi vahvuuksillaan. Se toteutti pelisuunnitelmaansa, jota piti parhaana mahdollisuutenaan ottelun voittamiseen, ja antoi Suomen hallita. Maalinsa Tshekki saikin ylivoimalla ja vastahyökkäyksestä.

”Johtavat analyytikot” varmasti löytävät jossiteltavaa, millä tavalla Suomi olisi voinut pelata Tshekkiä vastaan parempaa hyökkäyspeliä. Jääkiekossa ottelu pitäisi kuitenkin voittaa, jos laukoo 54 kertaa maalia kohden, kun vastustajalla laukauksia on melkein puolet vähemmän.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Ahokkaasta en osaa kommenttia tehdä, mutta Luukkosen mahtavat ja aina auki olevat länget kyllä väkisinkin sattuivat silmään.

Toinen mikä osui okulaariin oli laukaisujen ratkaiseva parin sekunnin viive ja sitten selvä räiskintä eikä maaliin ohjaamisen primääri tavoite.