Tiistai 11.12.2018

Futislegenda Mika Väyrysen ura ohi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.1.2018 11:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapalloilija Mika Väyrynen vahvisti tiistaina uransa olevan ohi. Väyrynen haluaa toimia jalkapallon parissa jatkossakin esimerkiksi valmentajana, mutta pelaajaura ammattilaistasolla ei tule jatkumaan.

- Koen, että nyt on hyvä hetki sille (uran lopettaminen). Futis ei tule koskaan jäämään, mutta nyt lopetan huipputasolla, Väyrynen sanoi Palloliiton haastattelussa.

Väyrysen ura pääsarjatasolla kesti 20 vuotta. Hän aloitti 1998 FC Lahdessa ja pelasi viimeiset ottelunsa viime kaudella HIFK:ssa.

Huippuvuosinaan Väyrynen pelasi Hollannissa. Hän edusti vuosien 2001-11 aikana Heerenveeniä ja PSV Eindhovenia. Ulkomailla hän pelasi tällä vuosikymmenellä myös Englannissa Leeds Unitedissa ja Yhdysvaltojen MLS-liigassa Los Angeles Galaxyssa.

- Sain tehtyä rakkaasta harrastuksesta duunin, jota tein 20 vuotta. Maajoukkue oli iso tavoite ja Champions-liiga oli iso tavoite, Väyrynen toteaa.

Suomea Väyrynen edusti nuorten MM-kisoissa 2001 Argentiinassa. Suomen taival jäi alkulohkoon, mutta jo pääsy MM-tason turnaukseen oli kova saavutus.

A-maajoukkueessa Väyrynen debytoi 2002 ja pelasi viimeisen ottelunsa Huuhkajissa 2015. A-maaotteluita uralla kertyi 62 ja maaleja viisi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit