Tiistai 18.12.2018

Kiinan väsähtänyt ”muukalaislegioona” taipui Jokereille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2018 00:05
  • Kuva: Jokerit / Mikko Taipale
    Kuva
|

Helsingissä nähtiin torstaina ”kiinalaista jääkiekkoa”, kun KHL-liigassa toista kauttaan pelaava kiinalaisjoukkue Red Star Kunlun saapui Jokereiden vieraaksi. Vaikka Kunlunin joukkueessa ei kiinalaispelaajia tositoimissa ollutkaan, oli katsomossa paljon kiinalaisia. Paikalla oli Kiinan Suomen suurlähettiläskin.

Kunlun taipui Jokereille 1-3. Jokerit ei pelannut parhaalla tasollaan, mutta paremmuudesta ei silti ollut epäselvyyttä.

- Joukkueeni pelasi äärimmäisen kovaa tänään. Meillä oli heikompi ensimmäinen erä. Oli kaksi kovaa peliä alla ja TsSKA-peli oli todellinen taistelu, josta pelaajat olivat väsyneitä, kommentoi Kunlunin amerikkalaisvalmentaja Bobby Carpenter.

- Toisessa ja kolmannessa erässä pelaajani taistelivat todella kovaa. Otimme vain liikaa jäähyjä, emmekä siksi päässeet mahdollisuuteen voittaa tätä ottelua. Muuten oli meiltä taistelupeli, Carpenter jatkoi.

Kunlun joutuu matkustamaan valtavasti. Joukkueessa on paljon taitoa ja selityksenä hyytymiselle on tarjottu mediasta matkaväsymystä.

- En usko, että siitä johtui. Olemme levänneet. Onhan se raskas matka, mutta olemme saaneet matkalla tähän suuntaan kuusi seitsemän tuntia, totesi Carpenter kysyttäessä, vaikuttiko matkaväsymys tappioon Jokereita vastaan.

- Pelasimme hyvän pelin. Emme olleet väsyneitä matkustamisesta, vaan pelin intensiteetin takia, Carpenter jatkoi.

Jokereiden valmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen tulokseen, vaikka hänen ryhmänsä peliesityksessä olikin parantamisen varaa.

- Olen tyytyväinen voittoon. Kova peli. Ensimmäisessä erässä olimme hyviä, mutta toisessa erässä kaksi kärkiketjuamme ei pelannut tasolla, johon pystyvät, ja jota olisimme odottaneet. Kolmannessa erässä pelattiin paremmin ja onnistuimme voittamaan, kommentoi Jalonen.

Ottelu ratkesi Kunlunin omaan maaliin, joka merkittiin Jokerien Sami Lepistölle.

- Kahden miehen ylivoimalla tekemämme maali oli varmaankin ratkaiseva tekijä ottelun lopputulokseen. Muuten tiukka ja tasainen peli. Kunlun pelasi tänään hyvin ja oli vaikeaa voittaa, arvioi Jalonen.

Erityiskiitokset Jalonen antoi John Normanin ketjulle, jossa laitureina pelasivat Pekka Jormakka ja Olli Palola.

- Voisi vielä kehua, että John Normanin ketju oli tänään erittäin hyvä. Koko ottelun ajan meidän selvästi paras ketju. Koko kolmikko liikkui hyvin ja teki töitä toinen toisilleen, niin kuin pitäisikin. Tänään ei ollut intohimoa kaikilla.

Jokereilla on näyttänyt olevan tällä kaudella enemmän intohimoa kuin Kunlunin muukalaislegioonalla. Kunlunissa ei ole ollut tositoimissa yhtään kiinalaispelaajaa. Joukkue on koottu suomalaisista, venäläisistä, kanadalaisista, yhdysvaltalaisista, valkovenäläisistä, ukrainalaisista ja latvialaisista pelaajista.

Tappionsa myötä Kunlun voinee heittää hyvästit haaveilleen pudotuspeleistä. Eroa pudotuspeliviivaan on 15 pistettä, kun jäljellä on enää 11 peliä.

Carpenter, 54, tuli Kunlunin valmentajaksi pari kuukautta sitten, kun legendaarinen Mike Keenan siirrettiin syrjään seuran johtotehtäviin. Valmentajavaihdos ei näytä auttaneen.

Carpenter pelasi aikoinaan pitkän NHL-uran 1981-99. Stanley Cupin hän voitti New Jersey Devilsissa 1995.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: