Sunnuntai 20.1.2019

JYP pelaa mestarien liigan finaalissa: ” Kyllä täällä pelataan ihan maajoukkuetason pelejä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.1.2018 23:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon SM-liigan tasoa on arvosteltu paljon, mutta JYP ainakin näytti, että suomalaisjoukkueen taso riittää CHL:ssä eli mestareiden liigassa finaaliin asti. JYP hävisi toisessa välieräottelussa tshekkiläiselle Ocelari Trinecille tiistaina vieraissa 2-4, mutta yhteismaalit olivat tasan 6-6. JYP nappasi finaalipaikan rankkarikisasta.

- Kova oli peli, vaikka kuinka tiesimme, mikä olisi humpan juoni. Meillä oli erittäin hyvä joukkue vastassa, ja fanaattiset fanit. He löivät kaasun pohjaan, ja vaikka kuinka tiesimme sen, emme pystyneet alussa vastaamaan. Alku oli Trinecin, sanoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen CHL:n tiedotteessa.

Rankkarikisassa JYPiltä onnistuivat Antti Suomela ja Jarkko Immonen. JYP-vahti Juho Olkinuora torjui ottelussa 39 kertaa ja oli rankkareissa ohittamaton.

- Mies paikallaan yhdessä Jarkko Immosen kanssa, kiitteli Virtanen.

Virtasen mukaan CHL on kova sarja

- Kun miettii kolmea viime vastustajaamme, niin ne ovat Suomen mestari Tappara, Tshekin mestari Kometa ja heidän liigassaan varmaan kovimmalla budjetilla pelaava Trinec. Tässä sarjassa on pirun vaikea pärjätä! Ensin pitää edellisenä vuonna pärjätä omassa liigassa, että tänne pääsee. Kotimaan sarja on sitten rasitteena koko ajan.

- Kyllä täällä pelataan ihan maajoukkuetason pelejä. Sen tason vauhti ja vaade tulee. Ne ovat isoja juttuja niille, joilla ei ole maaotteluista kokemusta, Virtanen jatkoi.

CHL:n toinen välierä Växjö-Liberec päättyi Växjölle 6-1, joten ruotsalaisjoukkue on JYPin finaalivastustaja. CHL:n finaali pelataan helmikuun kuudentena päivänä Växjössä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: