Tiistai 22.1.2019

Tuleeko pahasti turpaan? Etelä-Korea valmiina olympiajääkiekkoon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2018 14:23
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Etelä-Korea tekee helmikuussa jääkiekkohistoriaa pelatessaan ensi kertaa arvoturnauksissa huippumaita vastaan miesten ja naisten tasolla. Olympiakisoissa järjestäjämaa saa aina automaattisen kisapaikan.

Etelä-Korean miesten jääkiekkomaajoukkue ilmoitettiin perjantaina. Mukana on seitsemän pohjoisamerikkalaispelaajaa. Heistä kanadalaispuolustaja Alex Plante on Edmonton Oilersin ykkösvaraus vuodelta 2007, mutta pääsi pelaamaan NHL:ssä vain 10 ottelua.

Etelä-Koreassa tajuttiin aikaisessa vaiheessa, ettei pelkästään korealaispelaajien voimin olisi mitään mahdollisuuksia selviytyä olympiajääkiekosta kunnialla. Korealaisten onneksi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n säännöissä sallitaan kaksoiskansalaisten edustus, jos pelaaja on pelannut kolme kautta sarjatasolla uudessa kotimaassa.

Etelä-Korean ”menestyksen kannalta” onnea oli siinäkin, että NHL päätti boikotoida Pyeongchangin kisoja. Jääkiekon suurmaat joutuvat pelaamaan olympialaisissa ”c-joukkueillaan” ja pienemmillä mailla, Etelä-Korealla, Slovenialla, Norjalla ja Saksalla, on hieman helpompi haaste. Etelä-Korea on toki olympiaturnauksen ainoa maa, jolla ei ole pelaajia NHL:ssä.

Etelä-Korean olympiajoukkuetta valmentaa maan pääkaupungissa Soulissa syntynyt entinen NHL-puolustaja Jim Paek. Hän voitti Pittsburgh Penguinsissa 1991 sekä 1992 Stanley Cupin. Paek onkin joukkueensa kuuluisin henkilö.

Harjoituspeleissä Etelä-Korea on puolustusvoittoisella pelillään välttänyt murskatappiot. Silti ei voi olettaa, että Etelä-Korealla olisi mitään mahdollisuuksia edes puolivälieriin, ellei vastustajana ole puolivälieräkarsinnoissa Slovenia.

Jääkiekon markkinoinnin kannalta korealaisjoukkue olympialaisissa on joka tapauksessa hyvä asia. Saahan jääkiekko Aasiassa kisojen aikaan paljon huomiota, josta NHL aivan omasta halustaan päätti jäädä paitsi.

Naisten jääkiekon olympiaturnauksessa Etelä-Korean joukkue on tasoltaan vieläkin heikompi kuin miesten joukkue turnauksen muihin joukkueisiin verrattaessa. Tilannetta ei muuta, että Etelä-Korean joukkueeseen tulee pelaajia Pohjois-Korean maajoukkueesta.

Naisten jääkiekolle olympiaturnaus on silti suuri mahdollisuus. Korean ja Japanin kohtaaminen alkusarjassa saanee Aasiassa laajalti huomiota ja Pohjois-Korean pelaajien mukanaolo ottelussa kasvattaa kiinnostusta entisestään.

Etelä-Korean joukkue jääkiekon miesten olympiaturnauksessa 2018:

Maalivahdit:
Matt Dalton, Anyang Halla
Kye Hoon Park, Sangmu
Sungje Park, High1 Chuncheon

Puolustajat:
Hyung Gon Cho, Sangmu
Wonjun Kim, Anyang Halla
Don Ku Lee, Anyang Halla
Hyonho Oh, Daemyung Killer Whales
Alex Plante, Anyang Halla
Eric Regan, Anyang Halla
Yeongjun Seo, Daemyung Killer Whales
Bryan Young, Daemyung Killer Whales

Hyökkääjät:
Jin Hui Ahn, Sangmu
Minho Cho, Anyang Halla
Jungwoo Jeon, Sangmu
Kisung Kim, Anyang Halla
Sangwook Kim, Anyang Halla
Won Jung Kim, Anyang Halla
Young Jun Lee, Daemyung Killer Whales
Jin Kyu Park, Sangmu
Woosang Park, Anyang Halla
Brock Radunske, Anyang Halla
Sanghoon Shin, Sangmu
Sangwoo Shin, Anyang Halla
Michael Swift, High1 Chuncheon
Mike Testwuide, High1 Chuncheon

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: