Torstai 24.1.2019

Palloliitto sai uuden puheenjohtajan, Ville Niinistö jäi kakkoseksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2018 17:46
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Palloliitto äänesti lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen Ari Lahden. Lahti sai äänestyksessä 52 ääntä, Vihreiden ex-puheenjohtaja Ville Niinistö 43 ääntä ja entinen Suomen maajoukkuepelaaja Mika Aaltonen neljä ääntä.

Lahti, 54, on ammatiltaan investointipankkiiri. Luonnollisesti hänellä on hyvät suhteet elinkeinoelämään. Helsingin Sanomien haastattelussa Lahti painottaakin, että suomalaisesta jalkapallosta pitäisi tehdä tuote, joka kiinnostaa kaikkia ja sitä kautta rahoitustakin tulee enemmän.

Jalkapallon parista Lahti tunnetaan Kuopion Palloseuran pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana. Hän eroaa KuPSin hallituksesta ja puheenjohtajuudesta, mutta jatkaa seuran pääomistajana.

Lahti oli ehdolla Palloliiton puheenjohtajaksi myös 2012. Silloin hän hävisi vaalin Pertti Alajalle, joka viime vuonna hävisi taistelun syöpää vastaan.

Palloliiton puheenjohtajavaalissa oli tällä kerralla mielenkiintoinen asetelma, kun vastakkain olivat liike-elämän vaikuttaja ja poliitikko. Nyt liike-elämän vaikuttaja vei voiton.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jonne Peto

Mitä .. vihervasemmiston kultapoika jäi toiseksi .. ehkä hyvä suomen futiksen kannalta, huono suomen kannalta. Nyt Niinistölle jää taas aikaa keräillä elintasomuslimeja maailmalta veronmaksajien elätettäväksi.