Tiistai 22.1.2019

Katkera pettymys: Suomalaistaitoluistelija saavutti olympiapaikan, ei valita olympialaisiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2018 21:43
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jääkiekkolegenda Ville Peltosen tytär Emmi Peltonen tultaneen valitsemaan Suomen edustajaksi taitoluisteluun Pyeongchangin olympiakisoihin. Peltonen luisteli EM-kisoissa Venäjällä pisteet 159,70. Viveca Lindforsin pisteet olivat 147,89.

Lindfors oli syksyllä luistellut Suomelle olympiapaikan. Paikkoja suomalaisilla on vain yksi, mutta olympiapaikkaa ei saa Lindfors vaan Peltonen.

Valintaperusteista Lindfors ja Peltonen olivat tietoisia. Peltosen valitseminen kisoihin on perusteltua, koska hän on pärjännyt viime aikoina Lindforsia paremmin.

Lindfors antoi tunteidensa kuitenkin purkautua. YLE:n Urheiluruudun haastattelussa hän ei peitellyt katkeraa pettymystään.

- Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin. Mitään ilmapalloja siellä saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin, Lindfors sanoi YLE:lle.

Peltosesta tulee Suomen ensimmäinen taitoluistelija olympialaisissa kahdeksaan vuoteen. Sotshissa 2014 Suomella ei ollut edustusta, kun Kiira Korpi loukkaantui.

Olympiakomitea tiedottaa olympiavalinnoista keskiviikkona 24. tammikuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kummankin olisi parempi jääfä kotiin harjoittelemaan seuraavia kisoja varten. Sen verran heikkoa oli molempien esitys jota aivan sattumalta katsoin, kun se kanava oli jäänyt päälle.
Kaikki hypyt esimerkiksi menivät ihan kuuseen verrattuna niihin enemmän harjoitelleisiin esittäjiin.
Esimerkiksi se Belgian tyttö kohta Peltosen jälkeen teki töysin virheettömän suorituksen. Tasoero oli aivan liikaa.