Torstai 21.2.2019

Käsittämätön tuomarivirhe Suomen MM-karsintaottelussa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.1.2018 21:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit koki MM-karsinnassa ensimmäisen pistemenetyksensä. Kotijoukkue Israel taisteli suomalaisia vastaan maalittoman tasapelin.

Suomi joutui pelaamaan yli 70 minuuttia vajaalla, kun Anna Westerlund ajettiin punaisella kortilla ulos. Rikkeen tosin teki Natalia Kuikka. Erotuomari ajoi väärän suomalaispelaajan kentältä ulos.

- Ihme tilanne. Näytti, ettei tuomari nähnyt kunnolla edes koko tilannetta. Oliko edes punaisen arvoinen rike? Sitten se heitti arvalla vain jonkun ulos ja se arpa sattui osumaan Annaan. En ole koskaan ollut tuommoisessa episodissa mukana. Tuntuu tosi pahalta, että se sattui näin tärkeään paikkaan, Suomen pelaaja Linda Sällström kertoi Ylen puhelinhaastattelussa.

Tasapeli Israelia vastaan ei romuttanut Suomen MM-kisahaaveita, mutta paha takaisku se oli silti. Onhan Israel lohkon heikoimpia joukkueita.

Aiemmissa otteluissaan Suomi oli voittanut Helsingissä Israelin 1-0 ja Serbian 4-0. Seuraava ottelu on edessä Tampereella 6. huhtikuuta ja vastus on kovaa luokkaa. Lohkon kärkijoukkue Espanja saapuu Ratinan stadionille ja lohkovoiton kannalta Suomi tarvitsisi voiton.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: