Sunnuntai 20.1.2019

Jokereille viimein pisteitä vaikealta kiertueelta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.1.2018 19:55
  • Kuva: Jokerit / Mikko Taipale
    Kuva
|

Jokerit päätti neljän ottelun vieraskiertueensa voittoisasti. Kazania, Sotshia ja Nizhnekamskia vastaan Jokerit ei saanut pistettäkään, mutta kiertueensa päätöspelissään Jokerit päihitti Erkka Westerlundin valmentaman Salavat Julajev Ufan 5-4.

Jokerit sai ottelusta kaksi pistettä. Ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa.

- Oli mahtavaa saada viimein voitto. Pelasimme hyvän ottelun hyvää joukkuetta vastaan, joka oli todella hyvä hyökkäämään. Päästimme vähän liikaa maaleja, mutta toisaalta pystyimme myös tekemään paljon maaleja. Nyt tiedämme, että pystymme nousemaan vaikeista tilanteista mukaan peleihin. Olemme monta kertaa olleet tasatilanteessa kolmanteen erään lähtiessä tai kolmannen erän aikana, joten oli iso asia saada voitto ja nähdä, että pystymme voittamaan, Jokereiden kapteeni Regin kommentoi seuransa tiedotteessa.

Jokerien valmentaja Jukka Jalonen laittoi ketjuja uuteen uskoon. Regin pelasi yhdessä Jesse Joensuun ja Steve Mosesin kanssa. Moses teki ottelun avausmaalin, Joensuu 3–3-tasoitusosuman kolme sekuntia ennen toisen erän päättymistä ja Regin itse onnistui 4–4-osumassa kolmannessa erässä.

- Se toimi hyvin. Mieleeni tuli muistoja aikaisemmilta kausilta, kun Jesse (Joensuu) pelasi vasemmalla ja toisella puolella oli nopea laituri, eli ensin Brandon (Kozun) ja viime kaudella Brian (O'Neill), joten kemia löytyi nopeasti. Vähän sellaisia déjá-vu-hetkiä, toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla, Regin iloitsi.

Ennen olympiataukoa Jokerit kohtaa Riian Dinamon perjantaina Helsingissä ja sunnuntaina Riiassa. Voitot niistä otteluista veisivät Jokerit lähelle läntisen konferenssin kolmospaikkaa, joka helpottaisi pudotuspelikaaviota. Onhan Lokomotiv Jaroslavl vain pisteen päässä Jokereista, mutta on pelannut kaksi ottelua enemmän.

- Sarjasijoituksen näkökulmasta tämä voitto otti vähän painetta pois myös tulevan viikonlopun suhteen. Haluamme nousta Lokomotivin ohi kolmanneksi. Tämä reissu oli vaikea, mutta ei tämä ollut niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Olemme yrittäneet hyvin joka pelissä, ja ehkä onnikaan ei ole ollut ihan puolellamme. Oli todella tärkeää löytää taas se tuttu voittamisen tunne, Regin päätti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: