Perjantai 22.2.2019

Lauri Markkasta saa taas hehkuttaa – Pääsee tähdistöpeliin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.1.2018 10:27
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Keskustelu Lauri Markkasen koripallon NBA-liigan debyyttikauden otteiden ”suhteettomasta hehkuttamisesta” on viime viikkoina käynyt kuumana. Etelä-Suomen Sanomien toimittajan Kimmo Kankaan Markkaseen kohdistuvaa hehkutusta kritisoinut kolumni on herättänyt paljon keskustelua.

Markkanen on Chicago Bullsissa ensimmäisellä NBA-kaudellaan ylittänyt joka tapauksessa odotukset. Tunnustusta on tullut muualtakin kuin Suomesta.

Nyt Markkanen on valittu NBA:n tähdistöviikonlopun nousevien tähtien otteluun. Rising Stars Challenge -ottelussa kohtaavat Yhdysvaltojen ja muun maailman joukkueet, jotka valittiin NBA:n apuvalmentajien toimesta.

- Se on suuri kunnia. En uskonut, että se olisi mahdollista. Vasta pari viikkoa sitten ajattelin, että ehkä voisin päästä mukaan ensimmäiseen tähdistöviikonloppuuni, Markkanen kertoi Chicago Tribunen haastattelussa.

Näytöt puhuvat puolestaan Markkanen on aloittanut jokaisen 44 pelaamastaan Bulls-pelistään tehtaillen keskimäärin 15,5 pistettä, 7,7 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden reilussa 30 peliminuutissa.

Rising Stars Challenge -otteluun valitaan ensimmäisen ja toisen kauden NBA-pelaajia, jotka jaetaan kahteen joukkueeseen. Yhdysvaltojen ja muun maailman pelaajien joukkueisiin. Ottelu pelataan tähdistöviikonlopun aikana perjantaina 16. helmikuuta.

Keskiviikkona Markkasella oli pelin jälkeen vaisummat tunnelmat. Chicago Bulls taipui Philadelphia 76ersille 101-115.

Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä. Hä n heitti kolmestatoista pelitilanneheitostaan sisään viisi ja viidestä kolmosestaan yhden. Peliminuutteja Markkanen sai 22.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: