Tiistai 11.12.2018

Lewis Hamilton ei näytä arvostavan Valtteri Bottasta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.1.2018 18:22
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on ilmoittanut neljä kuljettajaa, joita pitää Formula ykkösten tämän hetken parhaina. Fox Sportsin mukaan Hamilton nimeää neljän parhaan joukkoon Max Verstappenin, Sebastian Vettelin, Fernando Alonson sekä itsensä.

- Me neljä olemme vahvimmat kuljettajat. Toivon, että kaikki neljä taistelisimme ensi kaudella mestaruudesta. Se olisi mahtavaa, Hamilton sanoi.

Hamiltonin mukaan kaikissa neljässä parhaassa on erityispiirteensä.

- Sebastianille voisi sanoa tänä vuonna, että "anna lisää tilaa". Ei negatiivisessa mielessä. Max ottaa paljon riskejä. Hänellekin on annettava lisätilaa, mutta hän on kokemattomampi kuin muut. Fernando on kovin kuski. Kunnioitus on oltava toisia kohtaan, mutta kilpailukyvyn suhteen on pelattava kortit oikein. Hänen kilpailuvoimansa on vaikuttava, kuten Maxinkin, Hamilton analysoi.

Hamilton uskoo Verstappenin kehittyvän vielä paljon paremmaksi.

- Hän tekee upeita asioita. Kymmenen vuoden aikana hän tulee kasvamaan paljon. Ongelma se ei ole. Hänen lyömisensä on vain pelottavan vaikeaa. Tuleeko siitä taistelu? En löisi edes vetoa, Hamilton sanoi.

Mercedes-tallikaveriaan Valtteri Bottasta Hamilton ei lue neljän parhaan joukkoon. Ei myöskään Ferrarin Kimi Räikköstä.

Viime kaudella Bottas sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi voitettuaan kolme kilpailua. Kesään saakka Bottas haastoi Hamiltonia hyvin, muta putosi syksyllä kyydistä.

Räikkösen kausi oli heikompi. Suurin yllätys oli, että Räikkönen sai vielä jatkopestin Ferrarilta.

Hamilton on kehunut Bottasta jatkuvasti mukavaksi tallikaveriksi. Bottaksen kanssa Hamilton ei ole ajautunut erimielisyyksiin, kuten Nico Rosbergin kanssa kävi. Tosin Rosberg laittoi Hamiltonin mestaruustaistoissa lujille.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rippe Peura

Hamilton ei ilmeisesti tiedä, että Sebastian on puoliksi SUOMALAINEN. Hänellä on kesämökkikin täällä. Valtteri joutunee " jeesailemaan " Hamiltonia vielä hetken, mutta ei kauan. Suomalaisia, maailman nopeimpana kansana ei niin vain ohiteta. Pianhan tämä nähdään.

Rippe Peura

Näitä "titteleitä" ei jaeta viimeksi voitettujen kisojen perusteella. Tässä on otettu huomioon kaikki moottoriurheiluun liittyvät lajit. Näitä henkilöitä riittää pienessä Suomessa runsaasti: Timo Mäkinen, Rauno Aaltonen, Simo Lampinen, Keke Rosberg, Hannu Mikkola , Jarno Saarinen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen sekä meidän nykyiset lupaavat ralliautoilijat eikä sovi unohtaa meidän juniori rallikuskeja joista revitään vielä suuria otsikoita!

Pasi Anttila

Okei, en tiennyt täsät laskentaperusteesta. Suomalaiset on voittanut rallissa 14 mm-titteliä. Sebastianit ranskasta on tainut voittaa kahdestaan nyt 14 peräkkäistä, yhteensä ovat voittaneet 15 mestaruutta

Britit ovat voittaneet 17 f1 titteliä ja2 ralli mestaruutta

Suomalaisilla on 4 titteliä f-ykkösissä Prost taisi voittaa myös 4 tittleiä.

Ja tämä vuosi näyttää menevänranskalais komennossa kanssa.

En maininnut muita lajeja kun esimerkkisi olivat vain näistä kahdesta lajista.

Voi olla nopea kansa mutta hitaammaksi on käyny.

Rippe Peura

Mainitsin vain Jarno Saarisen ( edesmenneen ystäväni) mutta meillä on myös motokrossin maailmanmestaruuksia erittäin paljon. Edellisessä oli kolme lajia ja nyt neljä vai mainitsenko vielä veneurheilunkin!! :oD

Rippe Peura
Vastaus kommenttiin #6

Yksittäiset lahjakkuudet ja muutamassa lajissa eivät tee koko kansasta nopeaa. Tämän Maailman nopein kansa - tittelin on antanut meille kansainväliset moottoriurheilutoimittajat, ei allekirjoittanut. :o)