Torstai 17.1.2019

NHL palaa Suomeen, muuten kansainvälistyminen kangertelee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.1.2018 23:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

NHL vahvisti viime lauantaina All Star -tapahtuman yhteydessä odotetun uutiset. Florida Panthers ja Winnipeg Jets kohtaavat ensi marraskuussa Helsingissä virallisissa sarjaotteluissa.

Myös Tukholmassa pelataan NHL-pelejä ensi marraskuussa. Siellä kohtaavat New Jersey Devils ja Edmonton Oilers. Lisäksi Euroopassa järjestetään NHL-harjoituspelejä ainakin Sveitsissä.

Winnipegin ja Floridan ottelut Helsingissä ovat takuuvarmoja yleisömenestyksiä. Se tulee varmasti näkymään lippujen hinnoissakin, kuten edellisillä NHL-seurojen vierailuilla 2009, 2010 ja 2011.

Yllättävää NHL:n Suomen visiiteissä on vain se, ettei NHL ole käynyt Suomessa seitsemään vuoteen. Suomessa sarjaa seurataan kuitenkin paljon ja viime vuosina NHL:ään on putkahtanut useita suomalaisia supertähtiä.

All Star-tapahtuman yhteydessä sivuttiin myös jääkiekon World Cupia, joka on NHL:n maajoukkueturnaus. Se aiotaan järjestää 2020 joko helmikuussa tai syyskuussa. Tarkempia päätöksiä ei ole kuitenkaan tehty.

Helmikuussa ongelmana on, että baseball ja amerikkalainen jalkapallo on tauolla. Seurat saavat silloin näkyvyyttä Yhdysvalloissa enemmän. Syyskuussa 2020 NHL:ää uhkaa puolestaan työsulku, kun pelaajayhdistyksellä ja seuraomistajilla riittää erimielisyyksiä.

NHL boikotoi Pyeongchangin olympialaisia, mikä harmittaa pelaajia.

- Menetämme hienon mahdollisuuden laajentaa pelimme suosiota. Monet satunnaisista katsojista eivät välttämättä ole jääkiekkofaneja, mutta he katsovat USA-Kanada -ottelun ja kannustavat ja se olisi tilaisuus laajentaa pelimme suosiota ja saada lisää faneja. Muuten sellaista mahdollisuutta ei ehkä tulisi, kommentoi Winnipeg Jetsin yhdysvaltalaishyökkääjä Blake Wheeler UPI.com:n

Wheeler muistuttaa, ettei jääkiekko saa Yhdysvaltojen pääkanavilla paljoakaan tilaa, mutta olympialaisissa kiekkoa kyllä näytetään.

- Olisi mahdollisuus saada paljon tv-näkyvyyttä, jota emme saa jääkiekolle niin paljon kuin meidän pitäisi, Wheeler totesi.

NHL saattaa tehdä paluun olympialaisiin Pekingissä 2022. Tosin se riippuu tulevista työehtosopimusneuvotteluista.

NHL:n seuraomistajat eivät lämpene olympialaisille. Heidän kantansa hämmästyttää kotimantereellakin.

- Jos pääset pelaamaan paljon kiinnostusta osakseen saavaa jääkiekkoa Etelä-Koreassa miljardin ihmisen seuratessa, saat periaatteessa ilmaista tv-mainosta puolen maailman edessä, toteaa arvostettu pelaaja-agentti Walsh Tampabay.com:n haastattelussa.

Walshin mukaan NHL ei hyödynnä mahdollisuuksiaan.

- Jos katsotaan NBA:n tai MLB:n rakentamia väyliä Aasiassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. NHL on samaan aikaan nukkumassa, Walsh toteaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: