Maanantai 20.5.2019

Formula ykkösiin merkittävä uudistus, varikkotytöt ulos!

Luotu: 
31.1.2018 20:15
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten uusi kaupallinen omistaja Liberty Media aikoo uusia sarjaa kovalla kädellä. Tavoitteena on päivittää F1 2010-20 luvun standardien mukaiseksi sirkukseksi.

Keskiviikkona ilmoitettiin, ettei sarjassa käytetä tulevalla kaudella enää varikkotyttöjä. Varikkotytöt poistuvat myös alemmista luokista, kuten F2-sarjasta ja GP3-luokasta.

Formula ykkösten kaupallisen johtajan Sean Bratchesin mukaan varikkotytöt eivät sovi enää Liberty Median tavoittelemaan Formula ykkösten uuteen imagoon.

- Viime vuoden aikana olemme kartoittaneet useita osa-alueita, joita on tarve päivittää, jotta pystymme paremmin esittämään visiomme tästä hienosta lajista. Varikkotytöt ovat vuosikymmenien perinne Formula 1:ssä, mutta mielestämme tämä tapa ei sovi brändimme arvoihin ja on ristiriidassa modernin yhteiskunnan normien kanssa, Bratches ilmoittaa.

Varikkotytöt ovat olleet osana autokilpailuja niin kauan kuin kisoja on järjestetty. Viime vuosina varikkotyttöjä on paheksuttu kuitenkin sukupuolten epätasa-arvon symboliksi sekä seksismiksi.

Muutamissa F1-kilpailuissa on käytetty varikkopoikia. Se ei ollut kaikkien mieleen. Nelinkertainen F1-mestari Sebastian Vettel ilmoitti olevansa lähtöruudussa mieluummin tytön kuin pojan takana.

Varikkotyttöjen poistuminen F1-kisoista tulee varmasti jakamaan mielipiteitä. Autourheilukisoihin katsojista valtaosa tulee kuitenkin seuraamaan itse asiaa eli kilpailua, eikä ruudukossa seisoskelevien vähäpukeisten tyttöjen takia.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Paananen

Hyvä juttu.

Nyt voi intoilla F1:stä ilman ilmassa leijuvaa epäilyä, että oikea syy on varikkotytöt.

Jää vielä se epäkohta, että varikoiden mekaanikkoporukka ei ole sukupuolisesti tasajakautunut. Uudelksi säännöksi pitäisi laatia vaatimus, että muurilla, renkaanvaihdossa ja tallin perällä henkilöstö jakautuu 50-50.

Harri Tapani

Pahus, olisi pitänyt lukea loppuun, mutta kun alkoi naurattaa jo tuossa " tapa ei sovi brändimme arvoihin ja on ristiriidassa modernin yhteiskunnan normien kanssa" kohdassa.

No "modernin yhteiskunnan normit" näköjään vie nuo työt niin tytöilta kuin pojiltakin ihan tasa-arvon nimeen. Toivottavasti he pääsevät nopeasti sikäläisten aktiivimallien aktivoimmiksi.