Tiistai 19.2.2019

JYP teki historiaa - CHL-mestaruus Suomeen!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.2.2018 22:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keskustelu jääkiekon kotoisen Liigan kansainvälisestä tasosta vaimeni ainakin hetkeksi, kun JYP voitti mestareiden liigan eli CHL:n finaalissa ruotsalaisen Vaxjö Lakersin vieraissa 2-0. JYPistä tuli historian ensimmäinen suomalainen CHL-mestaruuden voittanut joukkue. Edelliset kolme mestaruutta olivat menneet Ruotsiin.

- Olen niin ylpeä! Tämä oli yllätys meille. Tiesimme, kuinka vahva Växjö on täällä kotonaan. Meidän joukkueemme teki tänään kaiken oikein. Loistava peli, loistava ilta, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen finaalin kansainvälisessä tv-lähetyksessä.

JYPin avausmaalin teki toisessa erässä Joonas Nättinen. Toisen maalin viimeisteli Janne Kolehmainen tyhjiin. Jussi Olkinuora torjui 30 kertaa.

JYP teki myös mukavan taloudellisen tilin. Mestaruudesta seuralle irtosi 300 000 euroa.

Liigan sarjataulukossa JYP on neljäntenä. Kärjessä olevasta Kärpistä JYP on jäänyt 23 pistettä.

Tiistaina Kärpät voitti Liigassa Sportin 4-2. Ottelu oli samalla viimeinen Kärpille parhaalla kokoonpanollaan ennen olympiakisojen aikana pelattavia otteluita.

Kärppien pelaajista olympialaisiin lähtevät Lasse Kukkonen, Miika Koivisto ja Julius Junttila sekä valmentajat Mikko Manner ja Ari Hilli. Leijonien olympiajoukkue lentää Etelä-Koreaan keskiviikkona.

Tappara voitti Lappeenrannassa SaiPan jatkoajalla 3-2 ja nousi tasapisteisiin toisena olevan TPS:n kanssa. Eroa Kärppiin on kuitenkin 19 pistettä.

Yhdeksäntenä oleva Pelicans nousi pisteen päähän kuudentena olevasta Lukosta voitettuaan raumalaiset vieraissa 5-2. KalPa voitti Ilveksen 2-1 ja nousi Lukon kanssa tasapisteisiin. KalPa on seitsemäntenä.

Ässät on viimeisessä playoff-paikassa kiinni, mutta eroa HPK:hon on vain neljä pistettä. Tiistaina Ässät voitti Mikkelissä Jukurit 4-3 ja HPK voitti Kouvolassa KooKoon 2-1.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit