Sunnuntai 20.1.2019

Suomalaiset kumparelaskijat pyllähtivät

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.2.2018 10:07
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen kumparelaskijat Jimi Salonen ja Jussi Penttala eivät selviytyneet jatkoon Pyeongchangin olympiakisojen karsinnasta perjantaina. Salonen oli 27:s ja Penttala 28:s kummankin kaaduttua laskussaan.

Suomalaiset saavat kuitenkin uuden mahdollisuuden selvittää tiensä finaaliin maanantaina, jolloin lasketaan toinen karsinta.

Salonen kaatui ensimmäisen hyppynsä alastulossa. Sen takia pisteet jäivät vaatimattomiksi (43,18).

- Ylähyppy pyöri yli, ja siitä vähän pyllähti. Eipä sille mitään voi. Ei vain hyppy onnistunut. Noin siinä käy, kun nokalta rempaisee liikaa. Jokaisella on vähän oma tyyli hypätä, ja minulla on vähän tapana rempaista tuolta ylhäältä. Pitää yrittää rauhoittaa sitä, totesi Salonen.

Penttala kävi kyljellään toisen hyppynsä jälkeen. Pisteitä kertyi 30,15.

- Vauhti lähti vähän käsistä juuri pahaan paikkaan ennen alanokkaa. Tuli sitten vähän normaalia isompi, ja alastulo meni yli. Siitä sitten kyljelleen. Pakara ja pää ovat vähän kipeänä. Sen verran kovaa on tuo lumi, että vähän tömähti. Eiköhän se siitä ala hellittää, Penttala sanoi.

Suomi on voittanut freestylen kumparelaskussa vuosien varrella neljä olympiamitalia. Naganossa 1998 Janne Lahtela voitti hopeaa ja Sami Mustonen pronssia. Salt Lake Cityssa 2002 Lahtela voitti kultaa ja Torinossa 2006 Mikko Ronkainen oli hopealla.

Salonen ja Penttala eivät lukeudu Pyeongchangissa mitalisuosikkeihin. Jo finaalipaikka olisi heiltä hyvä saavutus.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: