Maanantai 20.5.2019

Curlingissa viimein voitto - Kauste ja Rantamäki ansaitsevat kehut

Luotu: 
11.2.2018 07:13
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen paricurling-joukkue Tomi Rantamäki - Oona Kauste päätti olympiaurakkansa hienosti. Viimeisessä ottelussaan he voittivat Yhdysvallat 7-5. Kuusi ensimmäistä ottelua oli päättynyt tappioon.

Kauste oli avauspäivänä kyyneleet silmissä, kun turpaan tuli. USA-voitosta hän oli hyvin iloinen.

- Lähdimme tänne viimeiseltä rankingsijalta, joten jokainen voitto oli plussaa ennakkoasetelmiin nähden. Hienoa, että se voitto tuli, Kauste kommentoi Suomen joukkueen twitter-tilillä.

Rantamäen mukaan peli parani turnauksen edetessä.

- Nousujohteinen turnaus meiltä. Kahteen viimeiseen päivään tuli parhaat matsit, ja mielestäni opimme alkupään virheistämme. Tappiot ovat aina kasvattavia, mutta kokonaisuutena osoitimme, että pystymme pelaamaan maailman parhaiden joukossa, hän sanoi.

Jo olympiaturnaukseen pääsy oli Suomelta merkittävä saavutus. Turnaukseen hyväksyttiin vain kahdeksan joukkuetta ja monta kovaa curling-maata jäi rannalle.

Kaustetta on haukuttu sosiaalisessa mediassa muun muassa itkupilliksi. Rantamäkeä taas arvosteltiin positiivisesta asenteesta tappioiden jälkeen.

Moinen kritiikki on aika kohtuutonta, jos sijoittuu olympiakisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Rantamäki totesi ennen kisoja, että mitalipelien todennäköisyys on Suomen osalta viiden prosentin luokkaa.

Kauste ja Rantamäki saavuttivat olympiapaikkansa hyvin vähillä resursseilla. Oli myös hienoa, että kisoista tuli yksi voittokin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: