Torstai 21.2.2019

Suomelle toinen mitali vaarallisissa olosuhteissa: Rukajärvi oli jättää pronssilaskun väliin ”koska voi käydä mitä vaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.2.2018 08:00
  • Kuva: Alma Media / Jussi Leinonen
    Kuva
    Enni Rukajärvi on nyt ensimmäinen suomalainen lumilautailija, joka on saanut mitalin kaksissa perättäisissä olympiakisoissa.
|

Enni Rukajärvi on voittanut lumilautailun slopestylen olympiapronssia maanantaina Pyeongchangissa. Olosuhteet olivat vaaralliset ja Rukajärvi harkitsi kisan keskeyttämistä.

Kova tuuli vaikeutti kisaolosuhteita. Myös Rukajärven ensimmäinen lasku epäonnistui ja hän kaatui. Hän kommentoi Ylelle, että kisassa oli kyse myös tuurista ja siitä, millainen tuuli osuu kohdalle.

– Oli todella lähellä, että en jättänyt toista laskua laskematta. Mietin tuolla, että jätänkö toisen laskun laskematta, koska voi käydä mitä vaan. Tuuli nappasi aika monessa hypyssä ja sieltä tultiin alas vaarallisen näköisesti. Oli aika vaarallista, Rukajärvi sanoi Ylelle.

Rukajärven ainoa toive big air -kisaan reilun viikon päähän onkin, ettei tuuli sillä kertaa haittaisi suoritusta.

Rukajärven mitali on näiden kisojen toinen Suomelle, sillä Krista Pärmäkoski hiihti yhdistelmäkisassa pronssia lauantaina.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) twiittasi Rukajärvelle onnittelut.

–Onnea Enni Rukajärvi olympiapronssista! Upea suoritus vaikeissa olosuhteissa, Sipilä sanoi.

 

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: