Keskiviikko 12.12.2018

Julia Kykkänen paras suomalaismäkihyppääjä toistaiseksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.2.2018 18:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Julia Kykkänen saavutti suomalaismäkihyppääjien toistaiseksi parhaan sijoituksen Pyeongchangin olympialaisissa. Hän oli tuloksissa 23:s.

- En tiedä, olenko tyytyväinen, mutta tolleen olen tämän kauden hypännyt. Ei se ollut sen huonompaa tai parempaa. Ainahan sitä haluaa menestyä, mutta oi on tämän hetkinen taso. Ei sen kummempaa, Kykkänen sanoi.

Kisa hypättiin todella myöhään. Vasta noin 24 tienoilla lopputulokset olivat selvillä.

- En ole varmaan hypännyt näin myöhään. Sotshissa meni aika myöhään, mutta muuten en kyllä muista, Kykkänen totesi.

Myöhäiset iltahypyt eivät olleet Kykkäselle ongelma, eikä Pyeongchangin hyytävä kylmyyskään.

- Ei sitä silleen huomaa, kun on koko ajan liikkeessä. Kun ei liikaa mieti, paljon se kello on. Ei ole ajan kanssa ollut täällä mitään ongelmia. Alamäen laskuasento.

Kykkänen ei ole saanut kuitenkaan maailman kärkeä kiinni. Syynä on siviilityö. Laskut pitää maksaa, eikä mäkihypyllä Suomessa elä.

- Kun kesällä ja alkutalvella on kolme päivää viikossa rakennuksilla töissä, niin paljonhan se tasoitusta antaa. Katotaan, miten tän kauden jälkeen menee, mutta jotain muutoksia pitää saada, Kykkänen sanoi.

Kykkänen oli myös Suomen ainoa naishyppääjä Pyeongchangissa.

- Hieno asia, jos pystyy inspiroimaan nuoria tyttöjä. Haluan viedä naismäkihyppyä Suomessa eteenpäin, mutta eipä sitä yksinään kaikkeen pystyyn. Pitäisi mäkihypyn sisältä lähteä se, että pusketaan naisia ja tyttöjä eteenpäin.

Kykkänen aikoo jatkaa mäkihyppyä. Hän haluaisi kuitenkin ammattilaiseksi.

- Kyllä olen uraa jatkamassa. Täytyy vähän katsoa, miten tämän kauden jälkeen mennään. Jos haluaa menestyä, ei sitä rakennuksella kannata olla töissä.

Suomalaisista odotuksiin nähden pärjäsivät tasollaan myös kumparelaskijat. Jimi Salonen pääsi finaaliin, jossa oli 16:s. Salonen on tällä kaudessa ollut maailmancupissa parhaimmillaan 20:s, joten kauden paras lasku osui tärkeään paikkaan.

- Ensimmäinen hyppy pyöri vähän yli ja siitä tuli ne rokotukset. Muutenhan tuo olisi ollut oikein hyvä lasku, Salonen summasi finaalisuoritustaan.

Jussi Penttala jäi kumpareissa karsintaan. Hänen sijoituksensa oli 29:s.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: