Tiistai 19.2.2019

Olympiamitalisti Peetu Piiroiselta iloinen yllätys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2018 10:40
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Lumilautailija Peetu Piiroinen selvitti tiensä Pyeongchangissa halfpipen finaaliin. Karsinnassa Piiroisen sijoitus oli 11:s.

Piiroinen lähti karsintaan haastajan asemassa. Hän olikin hieman yllättynyt finaalipaikastaan.

- Ihan hyvin meni loppujen lopuksi. Eka rani tuntui ihan turistilta, kun kaaduin heti alussa. Tavoite oli pysyä yksi rani pystyssä. Se toinen meni ihan hyvin. Vähän yllätyin, että tuli noinkin hyvät pisteet. Hieno homma – kiva olla finaaleissa, Piiroinen sanoi.

Markus Malin oli karsinnassa 19:s, eikä päässyt finaaliin. Janne Korpi kaatui molemmilla yrityksillään. Hän oli toiseksi viimeinen, 28:s.

Halfpipen finaali on ohjelmassa keskiviikkona kello 3 Suomen aikaa alkaen. Piiroinen oli halfpipessa olympiahopealla Vancouverissa 2010, mutta nyt olympiamitali olisi häneltä merkittävä yllätys.

Andreas Romar oli tiistaiaamuna tositoimissa alppiyhdistetyssä. Romarilla ei kulkenut syöksylaskuosuudella, mutta pujottelussa hän oli paremmassa iskussa. Romar nousi kokonaiskilpailussa sijalle 24.

- Jos täysin unohdetaan se syöksy, pujottelu oli aika stabiilia laskemista. Jos vertaa muihin vauhtijätkiin, ei se huono ollut, Romar analysoi suoritustaan.

Romar jatkaa Pyeongchangissa vielä urakkaansa. Hän laskee sekä syöksylaskun että super-g:n.

Kultamitalin alppiyhdistetyssä voitti itävaltalaistähti Marcel Hirscher. Hopealle sijoittuneen Ranskan Alexis Pinturaultin Hirscher päihitti 23 sadasosalla. Ranska otti kaksi mitalia Victor Muffat-Jeandetin oltua pronssia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: