Torstai 21.2.2019

Ristomatti Hakola: "Ei finaaliin ole ilmaisia ovia"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2018 17:46
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ristomatti Hakola oli Pyeongchangin olympialaisissa aika-ajojen ykkönen sprinttihiihdossa. Hakola loisti myös puolivälierässään ja välierässää. Paukut olivat finaalissa kuitenkin lopussa ja Hakola jäi kuudenneksi.

- Ei ainakaan jäädä jossiteltavaa finaalissa. Mutta toista kertaa arvokisafinaaliin putkeen, niin ei hirmu pettynyt voi olla. Kyllä huomenna hymyilyttää varmaan enemmän, totesi Hakola ja arvioi, ettei koskaan ole hyytynyt niin pahasti.

Hakola totesi yrittäneensä kyllä kaikkensa. Veto vain loppui.

- Joku voisi luulla, että mä vain kaaduin, mutta en mä kyllä kaatunut. Ihan alusta loppuun tulin täysillä. Taktiikka piti olla, että mä ajan finaalissa tossa keulalla, mutta ei ollut mahdollisuuksia keulaan.

Hiihtäminen jälkimmäisessä välierässä osoittautui liian raskaaksi.

- Kakkosvälierästä finaaliin ja sitä kautta. Se oli varmaan siitä se hyytyminen.

Muista suomalaisista Martti Jylhä ylsi välieriin. Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen olivat puolivälierissä.

- Martilta taas hieno veto. Kyllä mä annan meille ihan hyvän arvosanan. Kyllä eteenpäin on menty. Ei finaaliin turhia äijiä pääse. Ei sinne ilmaisia ovia ole, Hakola totesi.

Hakola saanee hiihtää myös viestissä.

- Toivottavasti pääsen hiihtämään täällä lisää. On aika tylsää, jos 50 kilometrin varamiehenä odottaa kaksi viikkoa. En tiedä, mitä täällä tekisi. Kyllä mä hiihdän aina, kun kutsutaan viivalle, hän totesi.

Sprintissä seuraavana tavoitteena ovat Seefeldin MM-kisat 2019.

- Harjoittelua vuosi lisää taas. Herätään aamulla, syödään välillä, nukutaan, ja treenataan taas lisää. Se on hyvä resepti. Tälle kaudelle se taas tehtiin ja resepti toimii kyllä, Hakola päätti.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: