Keskiviikko 20.2.2019

Yhdistetyn nuorukaiset pettyneinä - Vaikka oli parhaat olympiasijoitukset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2018 12:53
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Pyeongchangin olympialaisissa yhdistetyn normaalimäen kisassa Eero Hirvonen sijoittui kuudenneksi ja Ilkka Herola kahdeksanneksi. Molemmille sijoitus oli olympialaisissa uran paras. Siitä huolimatta nuorukaiset olivat kisan jälkeen apealla mielelellä.

- Aika tyhjä fiilis tietenkin. Ei tuosta hirveästi jäänyt käteen kuitenkaan. Kuudes tila täällä aika tyhjän kanssa, manasi Hirvonen.

Hirvonen arvioi, että olisi voinut taistella mitalista, jos olisi lähtenyt ladulle kymmenen sekuntia aiemmin.

- Ei ero kärkeen ollut suuri, mutta kun oli yksin joutunut hiihtämään sen ensimmäisen kierroksen ja muut olivat päässeet hiihtämään sopivaa vauhtia, niin aika tuskainen oli se loppukisa mulla. Ero pysyi samana, mutta ei ollut mitään tehtävissä.

Herola oli vihainen itselleen, kun epäonnistui mäessä.

- Ei se paras arvokisasijoitus lämmitä, kun se ei ollut sitä mitä haettiin. Taas kerran oli tosi paha alisuoriutuminen. Ei siihen voi ikinä olla tyytyväinen, hän tilitti.

Herolaa pännii, ettei mäessä kulje, kun on tosipaikka.

- Pitää keksiä jotain, ettei taas tuhoa sitä mäkiosuutta jollakin konstilla. Ei muutoksia tarvitse periaatteessa tehdä, kun treenit olivat tosi hyviä. Fyysinen vireystila ja kaikki. Ei se valmistautumisesta ole kiinni, ettei saa kunnon hyppyä kisaan.

Veteraani Hannu Manninen palasi olympialaisiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Hän oli 23:s.

- Mukavaa oli. Hyvä fiilis oli koko päivän. Huipentui tietysti tähän hiihtoon. Täällä heti lähdöstä hiihto tuntui hyvälle ja oli kyllä mahtava fiilis hiihtää. Koko ajan oli semmoinen tappamisen meininki tuolla ladulla, Manninen sanoi.

Myös Mannisella on mäessä ongelmia.

- Mäessä on vielä hakemista sen hyvän tasaisuuden kanssa. Eilen harjoituksissa ensimmäinen hyppy oli hyvä, kun sai ne pienet jutut kohdilleen. Isossa mäessä pyritään toistamaan rentoa hyppäämistä, niin sitä kautta tulee ne tarvittavat metrit.

Suomen neljäs edustaja Arttu Mäkiaho oli 36:s. Hän piti tulosta pettymyksenä.

Hirvonen odottaa parempaa suurmäen kisasta.

- Ihan hyvät lähtökohdat siinä mielessä, ettei se ole isosta kiinni. On pysytty valmistautumisessa hyvin, eikä ole isosta asiasta kiinni, että sijoitus olisi vähän parempi, mutta katsotaan, kun päästään isoon mäkeen. Onhan tässä melkein viikko aikaa siihen seuraavaan kisaan.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: