Maanantai 10.12.2018

Janne Ahonen vielä kerran olympialaisiin? ”Kausi kerrallaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2018 20:37
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Janne Ahonen hyppäsi kauden tasoonsa nähden Pyeongchangin suurmäen kisassa hyvin. Hän pääsi toiselle kierrokselle ja oli tuloksissa 28:s.

- Ei hypyillä varmaan hirveää eroa ollut. Hyppäsin sillä tasolla, millä tasolla olen tällä kaudella hypännyt. Eihän se ole sitä, mitä toivoisin, tai mitä moni muukaan toivoo, mutta ei vaan ton parempaan pysty, niin turha sitä voivotella, Ahonen summasi suorituksensa.

Nuoremmista suomalaisista Andreas Alamommo oli suurmäessä 34:s. Antti Aalto sekä Jarkko Määttä jakoivat 37:nnen tilan.

Suomalaiset leiskauttelevat Etelä-Koreassa siivuja vielä maanantaina joukkuemäessä.

- Totta kai meillä on mahdollisuus toiselle kierrokselle. Edellyttää, että kahdeksan parhaan joukkoon pitää hypätä. Jokaisen meidän pitää onnistua ja tehdä parhaita hyppyjä, mitä täällä on tehty. Ei ole läpihuutojuttu, arvioi Ahonen.

Etelä-Korean jälkeen Ahonen pääseekin kisaamaan kotikaupungissaan.

- Kisat jatkuu Lahdessa, kun täältä lähdetään. Sinne mennään tietysti.

Seefeldin 2019 MM-kisoista Ahonen ei ole tehnyt päätöstään.

- Kausi kerrallaan. Ne Pekingin kisatkin tulee ihan varmasti, mutta että ketä siellä hyppää, niin sitä ei vielä voi tietää.

Pekingissä Ahonen olisi jo 44-vuotias. Olisiko silloin jo Jannen Mico-pojan vuoro ottaa perheen vetovuoro olympialaisista?

- Jos siellä on Ahonen mukana, niin sitten on hyvä. Mutta jos saan itse valita, niin toivon, etten se ole minä, Janne naurahti.

Suurmäen kisan Pyeongchangissa voitti Puolan Kamil Stoch, joka uusi olympiakultansa Sotshin 2014 kisoista. Stoch on voittanut olympialaisissa kolme kultamitalia. Parempaan ovat pystyneet vain Matti Nykänen ja Simon Ammann, jotka ovat nelinkertaisia olympiavoittajia.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit