Keskiviikko 12.12.2018

Hieno suomalaisesitys Pyeongchangin suurpujottelussa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2018 08:29
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomessa keskusteltiin ennen Pyeongchangin kisoja, pitäisikö suomalaisia alppihiihtäjiä valita olympialaisiin lainkaan. Andreas Romar tuli ensin valituksi Suomen ainoaksi alppiedustajaksi, mutta Samu Torsti sai myöhemmin olympialaisiin vielä lisäpaikan.

Suurpujottelussa Torsti osoitti olevansa kisamatkansa arvoinen. Hän oli tuloksissa 17:s, mikä ylitti odotukset.

- Erittäin hyvään paikkaan tuli kyllä kauden parhaat laskut. Kyllä rata oli ”full gas” eli kaasu pohjassa piti vetää kyllä alusta loppuun. Uusi rinne oli kaikille, niin kyllä siinä tulee yllätyksiä, Torsti totesi.

Vaikea rata tuotti Torstillekin paljon haastetta.

- Jokainen kumpu oli tietyllä tavalla paha. Ei ihan tiennyt, että miten lähtee ja mihin lähtee. Kyllä siinä oli yllätyksiä koko ajan tulossa, hän sanoi.

Seuraaville kausille Torsti saa Pyeongchangin onnistumisestaan paljon virtaa.

- Erittäin paljon positiivista energiaa tästä tietysti tulee. Ehdottomasti annan itselleni hyvän arvosanan. Tää oli hyvä homma.

Romar laski Pyeongchangissa kolme kisaa. Hän oli syöksylaskussa 35:s, super-g:ssä 31:s ja alppiyhdistetyssä 24:s. Romarin suoriutumista alppiyhdistetyssä voi pitää hyvänä tuloksena, mutta syöksyssä ja super-g:ssä hän oli hienoinen pettymys.

Sunnuntaina suomalaisista oli rinteessä myös freestyle-laskija Joona Kangas slopestylen karsinnassa. Sijoitus oli 26:s, eikä se riittänyt finaaliin.

- Harmittaa, koska olisi ollut hyvät saumat finaaliin. Tiesin, että se reiliosio ei välttämättä onnistu, mutta pakko niitä riskejä on ottaa. Taso oli niin kova, että muuten ei olisi ollut edes mahdollisuuksia finaaliin. Se oli all-in, Kangas kommentoi.

Suurpujottelussa kultaa voitti Itävallan Marcel Hirscher. Hänelle kulta oli Pyeongchangissa toinen alppiyhdistetyn kultamitalin jatkoksi.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: