Keskiviikko 19.12.2018

Miesten viestissä suomalaisyllätys - "Sprintteriretkukin" jäi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2018 11:21
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Nelostila ei aina ole inhottava. Suomen miesten viestihiihtojoukkue sijoittui neljänneksi Pyeongchangissa. Tulos oli odotuksia parempi varsinkin siinä valossa, ettei Ristomatti Hakola sairastelun takia kyennyt osallistumaan kisaan.

Hakolan tilalla avausosuuden hiihti Perttu Hyvärinen.

- Ihan mielelläni lähdin tähän, kun kerrottiin, että työtehtäviä tulee. Kyllähän se jännitti lähtöviivalla ja kisan aikanakin, Hyvärinen sanoi.

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi antoi Hyväriselle neuvoja.

- Mustilta kyselin aamulla neuvoja. Hän sanoi, että kannattaa vaan malttaa se alku siinä. Ei niin kovatasoiset maat saattaa lähteä liian kovaa. Ne saattavat myös hyytyä siellä. Musti sanoi, että loppu on tärkein, koska siinä voi saada eroa.

Iivo Niskanen hiihti toisen osuuden.

- Ihan semmoinen perusveto. Kyllähän meillä Ruotsiin verrattuna suksi toimi hyvin. Heillä oli pidon kanssa vaikeuksia, Niskanen sanoi.

Niskasen mukaan olosuhteet olivat vaativat.

- Haastava keli oli. Yllättävän hyvää oli toi lumi. Ilmankosteus oli niin kuiva. Erikoinen keli kyllä. Raskas keli hiihtää ja ihan erilainen keli oli kuin aiemmin. Siksi perinteisellä tuli tuommoisia eroja.

Niskasen päämatka olympialaisissa on 50 kilometriä ensi lauantaina.

- Yksi kovempi veto oli. Katotaan, josko kuntoutuisi viidellekympille vireeseen, että olisi mahdollista hiihtää sijoista, jotka tyydyttäisivät. Koitetaan pitää mies virkeänä viikon verran tässä.

Matti Heikkinen paljasti, että tsemppibiisinä hiihtäjät kuuntelivat edellisiltana Irwinin Kusessa ollaan -laulelmaa. Se toi virtaa kaikille.

- Samalla tavalla ryökytin menemään kuin pystyin. Ihan asiallinen hiihto tänään kai oli, Heikkinen kertoi.

Heikkinen hiihtää olympialaisissa vielä 50 kilometriä. Parisprintissä häntä tuskin nähdään.

- Sanotaan nyt näin, että vähän karmivaltahan se tuntuu, jos joudun sprinttiä hiihtämään. Muotoillaan se näin. Mutta välillä urheiluelämässä voi olla karmivia asioita.

Lari Lehtonen hiihti hyvän ankkuriosuuden.

- Tasaisen kovaa lähdin. Oli valmennusjohdolta saatu ohje, että ei mitään pöljäilyä alkuun. Koko aika pitää pystyä vetämään kovaa, ettei tule heikkoa hetkeä. Mun mielestäni se onnistui tänään hyvin. Selvästi oli kisojen terävintä hiihtoa multa. Pystyi pitämään itsensä tasaisen ahtaalla ja sai sen hyvän vauhdin päälle, Lehtonen sanoi.

Sprinttitähti Italian Federico Pellegrino ei pysynyt Lehtosen kyydissä.

- Ei näin rumasti saisi sanoa, mutta ajattelin, ettei tuo sprintteriretku ole minun kanssa ainakaan kirissä. Tiesin, että kova mies on takana, mutta ajattelin, että ollaan olympialaisissa, eikä täällä nöyristellä eikä kumarrella. Tänään kääntyi mun voitokseni.

Lehtonen piti nelostilaa hyvänä saavutuksena.

- Lähdettiin tekemään mahdollisimman hyvää tulosta ja menestymään, mutta kyllä neljäs sija oli hieno venyminen meidän joukkueelta. Jos tilastollisesti lyödään meidän tuloksia tältä kaudelta, niin varmasti oli jonkin asteen yllätys.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: