Tiistai 11.12.2018

Tre Kronor liian kova - Leijonat passitettiin Etelä-Koreaa vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2018 17:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ruotsi pehmitti Leijonat Pyeongchangin olympiakiekon viimeisessä alkusarjaottelussa. Ruotsi meni voitolla suoraan puolivälieriin ja Leijonat saa pelata tiistaina karsintaottelun eksoottista Etelä-Korean joukkuetta vastaan.

- Korkeatasoinen jääkiekkopeli. Maalipaikoista, joita luotiin tossa lopussakin, ei vaan saatu maalipuiden väliin kiekkoa. Pienet oli marginaalit. Ruotsi oli ton verran parempi ja Fasth oli erinomainen maalissa, kommentoi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Tappio vei Suomelta yhden vapaapäivän.

- En osaa arvioida, mikä on paras reitti. Joku reitti pitää kulkea menestyäkseen ja nyt meillä on tämmöinen reitti. Totta kai oltaisiin haluttu tänään voittaa, mutta tällä kertaa terävyys jäi puuttumaan, Marjamäki sanoi.

Marjamäen mielestä Leijonien pelissä oli paljon hyvää.

- En tiedä, oltiinko me niin innoissamme alussa, että puskettiin peliä välillä. Meidän alivoima oli hyvää ja ylivoimapelikin oli hyvää, vaikka me ei maalia tehty. Kaikki olemassa olevat eväät oli voittaa.

Etelä-Korea pitää tiistaina voittaa. Muuten Leijonille tulee noutaja.

- Etelä-Korea herättää hyviä ajatuksia. Ollaan Koreassa, väkeä on. Sieltä tulee yksitellen joukkueita vastaan ja meidän pitää olla parhaimmillamme ja valmistautua siihen. Huomenna otetaan happea, analysoidaan tää peli, mitä oltaisiin voitu tehdä paremmin ja ollaan sitten valmiita tiistai-iltaan.

Suomen ja Etelä-Korean ottelu alkaa tiistaina kello 14.10 Suomen aikaa. Voittaja kohtaa Kanadan keskiviikkona. Muut tiistain karsintaottelut ovat USA-Slovakia, Slovenia-Norja ja Sveitsi-Saksa.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: