Maanantai 10.12.2018

USA kylvetti Naisleijonat: "Kaveri on parempi"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.2.2018 09:06
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ihmettä jäällä ei nähty jääkiekon naisten olympiavälierässä Suomi-Yhdysvallat. Amerikkalaisvastustajat olivat Naisleijonille aivan liian kovia. Numerot 5-0 kertoivat tylyä kieltään.

- Kaveri oli parempi. 5-0. Piste. Ne kaksi ekaa me syötettiin lapaan. Sillä siisti. Kaveri on parempi. Ihan turhaa analysoida, ilmoitti Suomen joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.

Yhdysvallat sai aikaisen maalin, kun Suomi teki virheitä.

- En mä usko, että oli ylilatausta. Ei vaan saatu sellaista alkua kuin toivottiin. Tuli liikaa jäähyjä. Sitten on vaikea päästä peliin mukaan, kun ollaan liikaa boksissa, summasi hyökkääjä Susanna Tapani Sport Contentille.

Takaiskuja tuli liikaa. Yhdysvallat dominoi peliä täysin.

- Se oli aika paha, että se maali tuli heti siihen alkuun, mutta tietty 1-0 tai 2-0:kin, jos oltaisiin saatu siihen vielä yksi maali, olisi ollut meidän peli vielä. Mutta toka erä oli taas vaikea niin kuin se on tässä turnauksessa ollut. Olisi ollut parempi, että oltaisiin saatu pidettyä nollissa mahdollisimman pitkään, Tapani sanoi.

Alkusarjassa Naisleijonat oli pitänyt amerikkalaisia kovilla. Yhdysvallat voitti sen pelin 3-1.

- Kyllä me oltiin paljon parempia siinä ekassa pelissä. Tänään ei missään vaiheessa päästy haastamaan niitä kunnolla. Ei päästy omalle tasolle kyllä tänään, Tapani vertaili pelejä.

Pronssiottelu on edessä keskiviikkona.

- Päästään tästä yli. Mitali on tavoite. Ei tässä mitään muuta voi olla tässä kohtaa, Tapani totesi tulevasta kauden tärkeimmästä pelistä.

Yhdysvallat ja Kanada ovat naisten jääkiekossa omaa luokkaansa. Tämä johtuu siitäkin, että niiden maajoukkuepelaajat ovat ammattilaisia. Suomalaispelaajista lähes kaikki ovat amatööriurheilijoita.

- Kyllähän se helpottaisi, jos kaikki saisivat maajoukkueessamme apurahaa. Tiedetään, että siinä on aika iso ero meidän ja jenkkien välillä. Mutta ei rahastakaan ole kiinni. Kyllä nyt oli iso tasoero kentällä, arvioi Tapani.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: