Tiistai 11.12.2018

Kaksi kuudetta tilaa Pyeongchangista – Toista iloittiin, toista ei

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2018 19:51
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen mitalitili ei karttunut Pyeongchangin olympialaisissa tiistainakaan. Yhdistetyssä Eero Hirvonen oli kuudes ja samalla sijalla oli ampumahiihdon sekaviestijoukkue.

Ampumahiihdossa Suomi ylisuoriutui. Laura Toivanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo esittävät parastaan.

- Oli hyvä veto koko joukkueelta ja itse sain hyvään paikkaan rutistettua nollat. Tämä on ampumahiihtoa ja kaikki on mahdollista. Optimiveto joukkueelta, pakko olla tyytyväinen, kehui ankkuri Hiidensalo.

Kultaa voitti Ranska, hopeaa Norja ja pronssia Italia. Suomen taakse jäi 14 maata. Kovista joukkueista esimerkiksi Ruotsi ja Venäjän olympiaurheilijat.

Ampumahiihdossa Suomi nähdään tositoimissa vielä naisten viestissä torstaina. Se saattaa olla Kaisa Mäkäräisen viimeinen olympiakisa.

Yhdistetyn suurmäen kilpailussa Eero Hirvonen sijoittui kuudenneksi. Samalla sijalla hän oli ollut normaalimäen kisassa.

Hiihto-osuudelle seitsemäntenä lähtenyt Hirvonen joutui ajamaan kärkiryhmän kiinni, Kärkiporukan hidastellessa Hirvonen pääsi letkaan kolme kilometriä ennen maalia.

Viimeisessä ylämäessä saksalaiskolmikko Johannes Rydzek, Fabian Riessle, Eric Frenzel ja norjalainen Jarl Magnus Riiber karkasivat Hirvoselta. Loppukirissä Saksa vei kolmoisvoiton Johannes Rydzekin johdolla.

- Kolmannen kierroksen kaksi viimeistä mäkeä jouduin hiihtämään tosi kovaa. Uskoin ja koin, että taistelin olympiavoitosta, ja siihen rakensin hiihdon. Koetin parannella asetelmaa viimeisellä kierroksella. Oletin olevani virkeämpi lopussa, Hirvonen summasi.

Hirvonen oli pettynyt. Hän haki kisasta mitalia.

Muut suomalaiset menestyivät heikosti. Ilkka Herola epäonnistui mäessä ja oli kisan lopputuloksissa 18:s. Leevi Mutru oli 31:s ja Arttu Mäkiaho 38:s.

Yhdistetyssä Pyeongchangin kisat päättyvät torstaina joukkuekisaan. Siinä Suomi tavoittelee mitalia, mutta mäessä ei ole varaa tyriä, kuten tähän asti kaikki ovat Hirvosta lukuun ottamatta tehneet.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: