Tiistai 25.6.2019

Leijonille tuli noutaja: ”Tehotonta oli”

Luotu: 
21.2.2018 17:34
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonien taival jääkiekon olympiaturnauksessa päättyi puolivälieriin. Kanada voitti 1-0.

-Tehotonta oli. Parempi voitti tänään, mutta me koettiin, että me ollaan kuitenkin todella hyvä joukkue. Harmittaa, että se jäi nyt piippuun. Ei saatu parasta irti tehollisesti, harmitteli puolustaja Sami Lepistö.

Lepistön mukaan Leijonat olisi voinut voittaa vaikka kultaa.

- On tää iso pettymys. Tässä oli hyvä tsäänssi ja meillä oli hyvä jengi, joka olisi voinut tehdä vaikka mitä.

Kanada ei Leijonia pelottanut ja paikkojakin Suomella oli.

- Ei Kanada mikään peikko ollut. Ei vaan saatu sisään. Oli paikat tehdä maaleja, mutta ei sille enää mitään voi. Kanada meni jatkoon ja kaikki kunnia heille, Lepistö totesi.

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen oli harmissaan.

- Onhan se pettymys kova. Tämä tarina loppui tähän nyt. Ei sille voi mitään.

Kukkonen painotti, että yrityksestä homma ei ollut kiinni.

- Kaikkemme tehtiin. Ylpeä olen jätkistä, joukkueesta. Hienoa olla mukana, mutta tänään se ei riittänyt tuon pitemmälle, Kukkonen sanoi.

Kanadalla oli alla kaksi lepopäivää. Leijonat oli urakoinut tiistaina karsintapelin Etelä-Koreaa vastaan.

- Ei jalka painanut Korea-ottelun takia. Pystyttiin ihan hyvin kolmannessa erässä liikkumaan ja tuomaan energiaa. Ei sillä eilisellä ollut mitään merkitystä tämän päivän pelin kanssa, Kukkonen sanoi.

Suomen joukkueeseen tehtiin Korea-ottelun jälkeen ketjumuutoksia.

- Mun mielestäni muutokset ei vaikuttaneet ainakaan negatiivisesti. Ihan hyvin kaikki ketjut pelasivat ja saivat hyvin luotua liikettä, Kukkonen totesi.

Suomi oli viimeksi jäänyt olympiakisoissa välierien ulkopuolelle Salt Lake Cityssa 2002. Silloinkin Kanada voitti Suomen puolivälieräottelussa. NHL-pelaajat olivat mukana.

Välierissä Kanada kohtaa Saksan ja Tshekki Venäjän. Puolivälierien megapaukusta vastasi Saksa, joka voitti Ruotsin jatkoajalla 4-3.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Hämäläinen

Kaikki ketjut pelasivat ja saivat hyvin luotua liikettä.Höm tärkeintä ei ole liike vaan luoda maali...liikkeen korostamiseen sijaan valmentajan tulisi korostaa olellista Elli maalin tekoa.Liike ei takaa maalia .Peli oli suorittamista josta puuttui tunne joka johtaa luovuuteen.Kun rooleja korostetaan liikaa voi käydä niin että liian tiukka sitoutuminen estää luovuuden.

Mikko Räsänen

Hyvin kiteytetty. Hyvä henki, fiilis, kokemus ja kaikki muu on tarpeetonta. Se voittaa, joka tekee enemmän maaleja kuin päästää omiin. Jos kahdessa pelissä saadaan yhteensä 1 maali, ei ole mahdollisuuksia voittaa. Puolustusta ei voi tehostaa, joten pitää panostaa maalintekoon.