Lauantai 25.5.2019

Miehet tykkäävät eniten Kimi Räikkösestä – Naiset Kaisa Mäkäräisestä

Luotu: 
28.2.2018 16:42
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on jälleen tutkinut suomalaisten kiinnostusta urheiluun sekä selvittänyt, ketkä ovat suomalaisten seuratuimpia suomalaisurheilijoita.

Aikuisväestön eli 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien seuratuin tai fanitetuin urheilija on viime vuosien tapaan ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Formulatähti Kimi Räikkönen ja hiihdon olympiamitalisti Krista Pärmäkoski valloittavat seuraavat sijat.

Naisten mielestä kolme suosituinta urheilijaa ovat Kaisa Mäkäräinen, Krista Pärmäkoski ja lumilautailija Enni Rukajärvi.

Miesten mielestä Kimi Räikkönen on suosituin. Kaisa Mäkäräinen on miesten listalla sijalla kaksi. Formulakuski Valtteri Bottas on listalla kolmantena.

Nuoremmilla on eri suosikkeja kuin vanhemmilla. Kärkisijan 18-29 -vuotiaissa nappaa Räikkönen. Toisena on jääkiekkoilija Patrik Laine ja kolmantena jääkiekkoilija Mikael Granlund.

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat edelleen jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, ampumahiihto sekä Formula 1.

Vuosittaisessa urheilu- ja kulttuurimaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin 12.2–27.2.2018 välisenä aikana 2114 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta.

Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Suomalaisten seuratuimmat/ fanitetuimmat urheilijat:

1. Kaisa Mäkäräinen, Ampumahiihto
2. Kimi Räikkönen, Formula 1
3. Krista Pärmäkoski, Hiihto
4. Enni Rukajärvi, Lumilautailu
5. Tero Pitkämäki, Keihäänheitto
6. Valtteri Bottas, Formula 1
7. Iivo Niskanen, Hiihto
8. Patrik Laine, Jääkiekko
9. Leo-Pekka Tähti, Ratakelaus
10. Mikael Granlund, Jääkiekko

Jaa artikkeli:

Kommentit

Taisto Pihlajamaa

Kyllä minun tykkäyslistalla on noita ennen monia muita. Miten Herra Parahtakoon joku voisi jostakin urheiijasta tykätä.Vai oliko nuo luetellut nyt edes niitä. Kun en niin paljon ihmisiä tunne.

Ja jos esille otetut ovat urheilijoita, ovatko sitä enää nykyään ja jos, niin ovatko ihmisiä. Niin paljon on kuultu niistä kemikalioista, joilla niitä tehdään, että annettais nyt vain olla, ja keskityttäisiin tavallisiin ihmisiin ja elämään.

ä