Keskiviikko 20.2.2019

Miro Heiskanen olympialaisista: "Olisin kyllä itsekin voinut enemmän tehdä"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.3.2018 07:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen pelasi keskiviikkona jääkiekon SM-liigassa ensimmäisen ottelunsa olympialaisten jälkeen. Tehoton HIFK kärsi Heiskasen paluuottelussa 0-1-jatkoaikatappion Rauman Lukolle.

Heiskanen oli heti näkyvässä roolissa HIFK:n puolustuksessa, mutta koko muun joukkueen tavoin hänkin oli keskiviikkona tehoton. Paluu kotoiseen SM-liigaan maistui kuitenkin Heiskaselle.

- Ihan hyvältä maistui ja pelaaminen oli kivaa. Hyvä fiilis, Heiskanen sanoi ottelun jälkeen Sport Contentille.

HIFK:n peli oli tahmaista keskiviikkona. Joukkueen peli ei loksahtanut täysin kohdalleen koko iltana. Paikkoja HIFK:lla toki oli.

- Alussa olimme vähän jäässä ja tyydyttiin vain katselemaan ja luovuttiin kiekosta liian helposti. Sitten paransimme peliä ja olimme mielestäni niskan päällä aika selvästi tuossa viimeisessä erässä. Hyvä loppu oli, mutta vähän tehotonta tietysti. Oli siinä lopussa ja jatkoajalla huippupaikkoja, mutta niistä pitäisi vain laittaa sisään. Sitä kautta ne pelit ratkeaa, Heiskanen harmitteli.

HIFK-Lukko-ottelun taso ei noussut missään vaiheessa kovin korkealle, mutta siinä mielessä pelissä näkyi jo kevään ratkaisut, että tunnetta oli kentällä.

- Joo, niin oli. Ihan kivahan se on silloin pelata, kun tunnetta on. Hyvä fiilis pelata, Heiskanen sanoi.

Heiskanen sai jo 18-vuotiaana kokea taannoin jotain sellaista, mitä kaikki eivät koe koko pitkän uran aikana. Nuori puolustaja oli Leijonien mukana Pyeongchangin olympialaisissa. Suomen taival päättyi puolivälierätappioon Kanadaa vastaan.

- Sielläkin oli tehotonta joukkueen osalta. Olisin kyllä itsekin voinut enemmän tehdä. Siihen se varmaan sitten ratkesi. Sielläkin oli kyllä paikkoja, mistä olisi voinut naulata, mutta ei vain mennyt. Sitten kävi noin, Heiskanen kertasi olympiamatkaansa.

Heiskasen oma peli parani olympiaturnauksen edetessä. Kanadaa vastaan puolivälierässä nähtiin jo hyvällä itseluottamuksella varustettu Heiskanen.

- Kyllä se parani, vaikka ei se nyt missään vaiheessa huonoa ollutkaan. Ihan hyvin pystyin mielestäni pelaamaan. Loppua kohden parani ja tuntui paremmalta koko ajan, Heiskanen summasi.

Heiskasen tuleva työnantaja, NHL-seura Dallas Stars oli lupaukseensa yhteydessä heti olympialaisten jälkeen.

- Kyllä sieltä on oltu yhteydessä. Jotain viestejä tuli heti olympialaisten jälkeenkin, Heiskanen paljasti.

Dallasin yhteydenotot ovat kuitenkin olleet lähinnä kuulumisten kyselyjä. Palautetta Heiskanen ei ole NHL-seuralta otteistaan saanut.

- Ei oikeastaan mitään palautetta tullut. He kyselivät ihan vain kuulumisia. Ihan perusjuttuja, Heiskanen totesi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: