Sunnuntai 26.5.2019

Kelpaako Zlatan jalkapallon MM-kisoihin?

Luotu: 
2.3.2018 14:39
  • Kuva: All Over Press/EPA
    Kuva
|

Ruotsi yllätti viime marraskuussa etenemällä ensi kesänä Venäjällä pelattavaan jalkapallon MM-turnaukseen. Jatkokarsinnassa Ruotsi sensaatiomaisesti tiputti kisoista Italian.

Karsinnat Ruotsi pelasi ilman Zlatan Ibrahimovicia. Zlatan oli 2016 EM-kisojen jälkeen ilmoittanut jättävänsä maajoukkuepelit nuoremmille.

Nyt Zlatania huvittaisi taas pelata, kun MM-kisamahdollisuus olisi tarjolla. Jo marraskuussa Ruotsin kisapaikan varmistuttua hän twiittasi paljon puhuvan tekstin, ”Zweden”, joka ihastutti ja vihastutti.

Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand sanoi Aftonbladetille, että Zlatan vahvistaisi Ruotsin MM-kisajoukkuetta. Sjöstrand tosin painottaa, että pelaajavalinnoista vastaa A-maajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson.

Manchester Unitedin riveissä oleva Zlatan on jo 36-vuotias. Hän on yhä taitava, mutta parhaat vuodet ovat auttamatta takana.

Olisiko Zlatan sittenkään niin merkittävä vahvistus, kuin hehkutetaan? Olisiko hänestä jopa haittaa Ruotsin joukkuehengelle? Eihän Zlatan halunnut pelata karsinnoissa.

Nykyinen Zlatan voi olla riskivalinta. Hyvässä vireessä oleva motivoinut Zlatan auttaisi joukkuetta varmasti, mutta jos vire ei olekaan enää tasolla, että hän kelpaisi kentälle, voi hän aiheuttaa ongelmia.

Tapaus Zlatan onkin herättänyt ruotsalaisissa some-keskusteluissa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jyrkimmissä mielipiteissä arvioidaan, että koko keskustelu hänen kisaedustuksestaan pilaa ruotsalaisen MM-kisahuuman.

Andersson tulee olemaan kovan päätöksen edessä. Valitsi hän kummin päin tahansa, tulee hän saamaan kritiikkiä niskoilleen.

Jos Zlatan valitaan Ruotsin MM-joukkueeseen, tulevat Ruotsin pelit saamaan paljon julkisuutta. Zlatanin julkisuusarvo lienee suurempi kuin koko Ruotsin muun joukkueen.

Ruotsi arvottiin kovaan alkulohkoon. Vastaan tulevat Saksa, Meksiko ja Etelä-Korea. Pääsy kahden parhaan joukkoon olisi jo hieno saavutus. Oli Zlatan mukana tai ei.

Aiemmin Zlatan on pelannut MM-kisoissa 2002 ja 2006. Hän oli Japanissa ja Koreassa 2002 vielä vaihtomiehen roolissa, mutta nelisen vuotta myöhemmin Saksan MM-kisoissa joukkueensa kirkkain tähti.

Kummallakin kerralla Ruotsi putosi neljännesvälierissä. 2002 Senegal voitti Ruotsin jatkoajalla 2-1 ja 2006 Saksa oli parempi 2-0.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: