Tiistai 11.12.2018

Jokerit antoi isän kädestä – Eeli Tolvanen täräytti kahdesti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.3.2018 19:12
  • Kuva: Jokerit / Mikko Taipale
    Kuva
|

Jokerit oli taipunut Sotshille KHL:n pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa lauantaina viidennessä jatkoerässä 2-3. Sunnuntaina Jokerit otti vahingon takaisin ja antoi Sotshille selkään tylyin lukemin 7.2.

- Jäi aika paljon hampaankoloon eilisestä pelistä ja mun mielestäni myös näytettiin tänään. Oli huikea peli joukkueelta. Seitsemän maalia taululle. Mun mielestäni pelattiin myös hyvin, eikä annettu niille yhtään mitään, Tolvanen sanoi Sport Contentille.

Sotshilla oli taistellut voiton lauantaina viidennessä erässä. Sunnuntaina "Leopardipaitojen" virta näytti olevan lopussa.

- Varmaan oli bensa loppu joo. Olivat hapoilla jo eilenkin. Me ollaan treenattu hyvin ja jaksetaan painaa jenginä. Nyt se alkaa näkymään. Pitää olla ylpeä tästä joukkueesta, arvioi Tolvanen Jokerien ja vastustajan eroista sunnuntaina.

Tolvanen teki KHL:ssä ensimmäisen playoff-maalinsa.

- Se oli aika iso maali. Tärkeeseen paikkaan tuli. Aina on hienoa saada maaleja playoffeissa, hän sanoi.

Tolvanen kehui myös Sami Lepistön syöttöjä.

- Leppä antoi taas tyhjiin. Ei siitä hirveästi muuta ole kerrottavaa. Maalia kohti kun ampuu, niin kyllä ne aika usein sinne menee.

Tolvanen palasi reilu viikko sitten Suomeen Etelä-Koreasta Pyeongchangin olympialaisista. Vaikka Leijonat ei Pyeongchangissa päässyt puolivälieriä pidemmälle, piti Tolvanen kokemusta hyvänä kovia pudotuspelejä ajatellen.

- Totta kai toi itseluottamusta. Olympialaisissa sain itseluottamusta ihan huippupeleissä. En sen ihmeemmin ole niitä kisoja ajatellut, mutta kyllä sen näki, että niistä peleistä tuli lisämotivaatiota ja intohimoa.

Pelit jatkuvat tiistaina Sotshissa tilanteesta 1-1.

- Sinne mennään ja kattellaan, mitä siellä saadaan aikaan. Eiköhän jotain kivaa keksitä.

- Heillä on kotiyleisön tuki, eikä se muutenkaan ole helppo paikka pelata. Mutta jos tälleen pelataan, niin hyvä tulee, Tolvanen jatkoi.

Tolvanen painottaa, ettei sunnuntain murskavoitto saisi kuitenkaan tuoda liiallista hyvänolon tunnetta.

- Ei voi luulla silti mitään. Vastustaja tulee varmasti kotona kovaa. Tää peli on mennyt jo, eikä tästä saa mitään etua seuraavaan peliin.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: