Tiistai 18.12.2018

Salpausselän kisat taas nosteessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.3.2018 21:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Salpausselän kisoissa oli tänä viikonloppuna suuren urheilujuhlan tuntua. Hiihto näyttää taas innostavan suomalaisia. Iivo Niskasen olympiavoitto ja Krista Pärmäkosken mitalit Pyeongchangin olympialaisista vetivät kansaa latujen varteen.

Salpausselän kisoissa vieraili kisaviikonlopun aikana 32 500 kisavierasta, joista 3500 perjantaina, 15 500 lauantaina sekä 13 500 sunnuntaina.

Kansa sai rahoilleen myös vastinetta. Pärmäkoski voitti sunnuntaina 10 kilometrin perinteisen kisan ja Iivo Niskanen oli 15 kilometrin perinteisellä kolmas. Kerttu Niskanen oli neljäs ja viimeistä kertaa Salpausselällä kisannut Aino-Kaisa Saarinen yhdeksäs.

Saarista kannustettiin erityisen paljon. Hiihtoyleisö lyttäsi stereotypiat, joiden mukaan suomalaiset kannustaisivat vain niitä urheilijoita, jotka ovat uransa huipulla. Saarinen kertoi olleensa niin ilahtunut kannustuksesta, että melkein purskahti itkuun.

Yhdistetyssäkin nähtiin hyvä suomalaistulos. Eero Hirvonen oli sunnuntaina henkilökohtaisessa kisassa neljäs.

Salppurin tunnelmaa pidettiin erittäin hyvänä.

- Olen erityisen tyytyväinen tunnelmaan, joka Salpausselällä tänäkin vuonna vallitsi. Sunnuntain yleisömäärä kertoo siitä että pohjoismaiset hiihtolajit kiinnostavat suomalaisyleisöä. Tämä on hyvin positiivinen asia, josta on hyvä ponnistaa tuleville vuosillekin, sanoo kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu tiedotteessa.

Salpausselän kisojen lipunmyynti oli vilkkaampaa kuin edellisessä Lahden maailmancup -viikonlopuissa, MM-esikisoissa vuonna 2016, joissa puhuttiin latteasta tunnelmasta sekä yleisökadusta.

- Olemme lipunmyynnissä olleet noin 10-15% edellä esikisojen toteutuneita lukuja, joten suunta on oikea, sanoo kisojen pääsihteeri Jesse Kiuru.

Tietysti menneinä vuosikymmeninä Salpausselällä oli väkeä paljon enemmän, mutta vertailu niihin aikoihin on kohtuutontakin. Maailma muuttuu ja ihmisillä on vapaa-ajalleen paljon enemmän vaihtoehtoja.

Salpausselän kisat järjestetään ensi talvena kansainvälisen Hiihtoliiton, FIS:n, alustavien kalentereiden mukaan 9.-10. helmikuuta eli ennen Seefeldin MM-kisoja. Tämän vuoden tapaan kisataan yhteensä kahdeksalla maailmancupin osakilpailulla mäkihypyssä, yhdistetyssä ja maastohiihdossa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: