Torstai 17.1.2019

Kuka Mika Kojonkosken seuraajaksi? Vahva ehdokas sanoi ei

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.3.2018 10:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomessa etsitään parhaillaan uutta huippu-urheilujohtajaa, kun Mika Kojonkoski ilmoitti viime viikolla jättävänsä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävät ensi kesänä pestinsä päättyessä. Kojonkoski ilmoitti heti Pyeongchangin olympialaisten jälkeen, ettei hae jatkokaudelle.

Kojonkosken seuraajaksi Suomen uudeksi huippu-urheilupomoksi on veikkailtu Olympiakomiteassa Huippuvaiheen ohjelman johtajana ja lajiryhmävastaavana toimivaa Mika Lehtimäkeä. Tiistaina Lehtimäki kuitenkin ilmoitti, ettei ole käytettävissä yksikön johtajan tehtävään.

Lehtimäki ilmoitti asiasta kirjeessään seuraavasti:

"Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävä herättää huomattavan paljon julkista mielenkiintoa. Siksi haluan omalta osaltani rauhoittaa asian ympärillä käytävää keskustelua ja spekulointia".

"Olen päätynyt viikonlopun yli pohdittuani siihen, että en ole käytettävissä yksikön johtajan tehtävään. Olen tämän myös eilen ilmoittanut Olympiakomitean johdolle. Päätöksen taustalla on perinpohjainen henkilökohtainen pohdinta".

"Toivon, että tämä tiedonanto antaa työrauhan itselleni nykyisessä tehtävässäni. Työni Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön huippuvaiheen johtajana jatkuu 30.6.2018 saakka, ja se, mitä työkseni sen jälkeen teen, on vielä täysin avoinna".

YLE uutisoi, että Kojonkosken seuraajaksi on kyllä tunkua. Hakemuksia on jätetty 46.

Kojonkoski sai Suomen heikon menestyksen sekä Olympiakomitean rahankäyttöepäselvyyksien takia runsaasti lokaa niskoilleen. Hakijoita moinen ei näytä kuitenkaan pelottavan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: