Maanantai 10.12.2018

Jääkiekon Liigan runkosarja ohi – Näin pelit jatkuvat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.3.2018 21:56
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
|

Jääkiekon Liigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin lauantaina. Jukureiden kausi oli päättynyt jo perjantaina ja lauantaina kauden päätöspelinsä pelasivat Ilves, HPK, KooKoo ja Sport.

Ilves päätti kautensa 5-1 -voittoon Lukosta ja Sport 4-3 -voittoon Pelicansista. KooKoo hävisi JYPille 1-5 ja HPK Tapparalle 3-4.

Pelicansin tappio Sportille merkitsi, että SaiPa ja Pelicans kohtaavat puolivälieräkarsinnoissa eli kansankielellä ”säälipleijareissa”. Toisessa säälipleijarisarjassa vastakkain ovat veriviholliset Ässät ja Lukko.

Runkosarjan yllättäjällä SaiPalla on Pelicansia vastaan kotietu. Ainoana joukkueena valmentajaa kesken kauden vaihtaneella Ässillä on kotietu Lukkoa vastaan.

Lukko romahti loppukaudella. Joukkue hävisi viimeisestä seitsemästä pelistään kuusi ja ainoa voittokin näistä peleistä tuli jatkoajalla. Ässiä vastaan on kuitenkin mahdollisuus uuteen nosteeseen.

Tappara sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja JYP neljänneksi. Puolivälierissä Tappara kohtaa KalPan, joka viimeisessä runkosarjapelissään hävisi runkosarjavoittaja Kärpille 0-2. JYP kohtaa puolivälierissä HIFK:n, joka lauantaina taipui Ässille 1-4.

Kärpät ja runkosarjan kakkonen TPS saavat puolivälierävastustajansa säälipudotuspeleistä. Säälipudotuspelit pelataan Lappeenrannassa ja Porissa tiistaina 13.3., Lahdessa ja Raumalla torstaina 15.3. ja tarvittaessa Lappeenrannassa sekä Porissa lauantaina 17.3. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Oulussa ja Turussa pelataan ensimmäiset puolivälieräottelut tiistaina 20.3. Tampereella ja Jyväskylässä puolivälierät aloitetaan keskiviikkona 21.3.

Jaa artikkeli: