Tiistai 11.12.2018

Kimi Räikköseltä positiivisia arvioita kauden alla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.3.2018 09:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Barcelonan F1-testit päättyivät perjantaina. Kimi Räikkönen kellotti viimeisenä testipäivänä pohja-ajan 1.17.221. Hän ajoi päivän aikana 157 kierrosta.

Myös torstaina Ferrarilla oli kellotettu pohja-aika. Silloin Sebastian Vettel ajoi uuden rataennätyksen, josta Räikkönen jäi perjantaina 39 tuhannesosaa.

Räikkönen antoi Ferrarin talvitestien aikaansaannoksista lupaavia kommentteja.

- Yleisesti ottaen meillä on hyvä paketti. Testien alussa sää ei ollut hyvä, mutta suoritimme muutamia aika hyviä päiviä, Räikkönen sanoi Checkredflagin mukaan.

Autostaankin Kimi antoi lupaavia kommentteja.

- Auto antaa minulle hyvän tunteen, vaikka monia asioita pitääkin parantaa. Se on kuitenkin melko hyvä ajettava ja reagoi säätömuutoksiin, Räikkönen jatkoi.

Räikkönen ei kuitenkaan ennustele kauden asetelmia tarkemmin.

- Kukaan ei voi sanoa, millä tasolla olemme kilpailijoihimme verrattaessa. Saamme parempaa tietoa muutaman viikon päästä Melbournessa ja yleisemmin kauden muutaman ensimmäisen kisan aikana. Pidän kilpailemisesta, enkä malta odottaa kauden alkua, hän ilmoitti.

Ferrarin ongelmaksi on arvioitu luotettavuutta. Vettelillä oli Barcelonassa moottoriongelmia.

Mercedeksen auto vaikutti luotettavammalta. Mercedeksellä kerrotaan olevan yhä etua paremman öljynkiertonsa ansiosta.

Red Bull näyttäisi kuroneen kierrosaikojen perusteella Mercedeksen ja Ferrarin etumatkaa kiinni. Pidemmillä ajojaksoilla Red Bullin arvioidaan jäävän kuitenkin jälkeen.

Erot johtuvat moottorista. Renaultin moottori ei kisamatkalla ole riittävän luotettava. Öljynkierrossa Renault antaa yhä tasoitusta.

Formulakauden avauskilpailu ajetaan Melbournessa 25. maaliskuuta.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: