Maanantai 10.12.2018

Loeb yhä huippuvauhdissa – Meksiko pettymys suomalaisille

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Sunnuntaina päättynyt Meksikon MM-ralli päättyi Sebastien Ogierin voittoon. Viisi edellistä maailmanmestaruutta voittanut ranskalainen Ford-kuski nousi myös MM-pistejohtoon.

Dani Sordo ajoi Hyundaillaan toiseksi, Kris Meeke Citroenillaan kolmanneksi ja Andreas Mikkelsen Hyundaillaan kolmanneksi. He jäivät Ogierista yli minuutin.

Kilpailun merkittävä puheenaihe oli yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin paluu tositoimiin. Rallilegendan vauhti oli yhä kohdallaan ja hän olisi saattanut voittaa kisan, ellei olisi lauantaina kokenut rengasrikkoa.

Tutulla automerkillä Citroenilla kisannut Loeb oli tuloksissa viides. Hän osoitti, että voisi yhä taistella maailmanmestaruudesta. Spekuloitavaksi jää, aikooko ranskalainen ensi vuonna tähdätä tosissaan kymmenenteen mestaruuteensa.

Toyota-tallille Meksiko oli ehdoton pettymys. Erinäiset tekniset ongelmat johtivat siihen, että Jari-Matti Latvala oli ainoa kymmenen joukkoon ajanut suomalainen oltuaan kahdeksas. Lisäksi Latvala sai ylimääräisiä pisteitä kisan päättäneeltä power stagelta oltuaan siinä kolmas.

Pelin Latvala oli menettänyt jo perjantaina.

- Auto tuntui tosi hyvältä ensimmäisen erikoiskokeen lähdössä, mutta sitten lämpöongelmat alkoivat vaivata. Pystyimme kontrolloimaan niitä, joten on harmi, että huollon jälkeen laturi sitten hajosi iltapäivän lopussa ja jouduimme keskeyttämään, kommentoi Latvala kisansa ratkaisupäivästä.

Latvalan tallikaveri Ott Tänak oli taistelemassa hyvistä sijoista, mutta menetti pelin lauantaina.

- Meksikon MM-ralli on ollut meille vaativa. Se mitä Ottille tapahtui aamulla, oli erittäin masentavaa. Hän oli hyvissä asemissa. Voimme silti ottaa hänen suorituksestaan hyvän tunteen. Uskon, että hänellä on vielä paljon opittavaa autostamme, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen tunnelmoi.

Esapekka Lappi kärsi perjantaina lämpöongelmista. Hän ajoi kuitenkin ulos ja keskeytti. Lappi jatkoi Latvalan tavoin superrallisäännöllä ja oli 12:s.

- Missasin ysikymppivasemmassa sisään menon, auto liukui leveäksi ja ulos tieltä. Se ei ollut pahasti vaurioitunut, mutta emme vain saaneet sitä takaisin tielle enää, Lappi kertoi perjantain ratkaisuhetkistään.

Myös Kalle Rovanperä keskeytti jo perjantaina kiven osuttua hänen Skodaansa.

- Kivi osui auton keulaan sellaisella voimalla, että se teki reiän jäähdyttimeen. Se oli liian iso kolhu paikattavaksi, joten meidän rallimme päättyi siihen, murehti Rovanperä.

Teemu Suninen ajoi perjantaina hitaassa vauhdissa ulos ja keskeytti. Kisan lopullisessa tuloslistassa Suninen oli 12:s ja Rovanperä 16:s.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuun alussa Korsikalla.

Haastattelut: Miika Wuorela, Leon, Meksiko

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: