Lauantai 25.5.2019

Patrik Laine ohitti Wayne Gretzkyn

  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

”Tesoman Tykki” Patrik Laine venytti maaliputkensa NHL:ssä kuuden ottelun mittaiseksi maanantaina. Laineen Winnipeg Jets taipui Washington Capitalsin hallissa jatkoajalla 2-3.

Laineen kauden 41. osuma kolmannessa erässä toi Winnipegille yhden sarjapisteen. Suomalaistähti tasoitti 2-2:een Paul Stastnyn poikittaissyötöstä.

- Haimme voittoa emmekä saaneet sitä, joten en ole tyytyväinen, Laine totesi Winnipegin verkkosivuilla.

Laine sai iskeä kauden 41. osumansa vapaasta paikasta Paul Stastnyn tarjoilusta.

- Taidan olla niin näkymätön maalin edessä, että kukaan ei huomannut minua. Olin aika yllättynyt, että tilaa oli niin paljon, Laine kuvaili maaliaan.

Laine on nyt iskenyt NHL-urallaan 77 osumaa. Hän ohitti Wayne Gretzkyn sekä Brian Bellowsin ja nousi "teinimaalilistalla" yksin kolmanneksi.

Enemmän maaleja alle 20-vuotiaana ovat tehneet vain Jimmy Carson (92) ja Dale Hawerchuk (85). Laine täyttää 20 vuotta vasta menossa olevan runkosarjan päättymisen jälkeen.

Washingtonin Aleksander Ovetshkin teki ottelussa NHL-uransa osumat numerot 599 ja 600. Laine seurasi venäläistähden juhlamaalia aitiopaikalta.

- Olin aika lähellä katsomassa sitä (Ovetshkinin 600. maalia). Olin hyvässä paikassa juuri hänen takanaan. Olin paikalla, kun hän teki historiaa. Voin katsoa jonain päivänä sitä ja sanoa, että olin saamassa miinuksen jäällä, Laine virnisteli.

Ovetshkin johtaa NHL:n maalipörssiä 42 osumallaan. Laine vaanii maalin päässä.

Ovetshkinista tuli NHL-historian 20. pelaaja, joka on yltänyt 600 maalin rajapyykkiin. Häntä pienemmässä ottelumäärässä siihen ovat ehtineet vain Wayne Gretzky, Mario Lemieux ja Brett Hull.

Ovetshkin on neljäs eurooppalainen 600 maalin kerhossa. Muut ovat Jaromir Jagr, Teemu Selänne ja Jari Kurri, joka teki aikanaan 601 maalia.

Winnipegin haasteet jatkuvat heti tiistaina. Laine ja kumppanit matkustavat maalivahti Pekka Rinteen ja Nashville Predatorsin vieraaksi.

- Ei tämä tästä helpommaksi tule. Nashville on varmaan tällä hetkellä Läntisen konferenssin paras joukkue, Laine mietiskeli.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Vuori

Maalit menee hukkaan kun joukkue häviää kokoajan vaikka kuinka tekisi maaleja... Kattooko se muu joukkue vierestä kun yks pelaa ? Kuin entivanhaan kaupungin töissä: yks tekee töitä ja viisi kattoo vieressä...