Sunnuntai 24.3.2019

Suosikit pitivät – SaiPa ja Ässät voiton päässä puolivälieristä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.3.2018 22:33
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
|

Jääkiekon Liigan puolivälieräkarsinnat eli kansankielellä ”säälipleijarit” käynnistyivät tiistaina Lappeenrannassa ja Porissa. Kotijoukkueet olivat parempia SaiPan voitettua Pelicansin 4-2 ja Ässien Lukon 2-1.

SaiPa lähti Pelicans-sarjaan suosikkina. Tiistain ottelu oli aika tasainen, mutta SaiPan vahva ote toisessa erässä ratkaisi kotijoukkueen voiton. David Goodwin maalasi SaiPalle ottelussa kahdesti.

Suurin yllätys oli vähäinen yleisömäärä. Katsojia Lappeenrannassa oli vain 2814. Panostahan ottelussa riitti ja vastassa oli vielä Pelicans, joka on SaiPalle ”jonkin sortin paikallisvastustaja”.

Porissa katsojia oli sentään 5047. Satakunnan derbyt ovat olleet pudotuspeleissä harvinaista herkkua, joten yleisön kiinnostus oli odotettavissa.

Tiistain ottelun antisankari oli Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen, joka imuroi avausmaalin 48 sekunnin jälkeen Ässien pelatessa alivoimaa. Jarno Kärki teki erän puolivälissä Ässien 2-0 -maalin, eikä Janne Keräsen kolmannen erän kavennusmaali riittänyt Lukolle.

Lukolle tappio oli viides perättäinen. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan raumalaisryhmä ei ole voittanut varsinaisella peliajalla yhtäkään.

Puolivälieräkarsinnoissa systeemi on armoton, sillä jatkoon mennään kahdella voitolla. Ottelusarjat ovat siis katkolla jo torstaina Lahdessa ja Raumalla.

Varsinkin Lukolle tappio olisi merkittävä katastrofi. Joukkue on ollut kevään tullessa pahassa syöksykierteessä. Runkosarjan viimeisestä 15 ottelustaan Lukko voitti vain kolme.

Jaa artikkeli: