Torstai 24.1.2019

Jatkuuko yhteistyö? Mercedes, Hamilton ja Bottas huhujen keskiössä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.3.2018 10:42
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Mercedes-talli on dominoinut Formula ykkösiä kaudesta 2014 lähtien. Luonnollisesti Mercedes lähteekin ensi viikolla Australian Melbournessa alkavaan kauteen myös ykkössuosikkina.

Mercedeksen ympärillä riittää spekuloitavaa muustakin kuin alkavan kauden suoritustasosta. Ovathan tallin kuljettajien, Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin sopimukset vuoden lopussa katkolla.

Huhutaan, että Mercedes lopettaisi kauden 2018 jälkeen F1:ssä tehdastallitoimintansa ja jatkaisi vain moottorivalmistajana. Huhutaan myös, että Hamilton olisi siirtymässä Ferrarille. Ja huhutaan jopa, että kausi 2018 olisi Hamiltonille viimeinen Formula ykkösissä.

Hamilton vakuuttelee, ettei välitä huhuista.

- Olen superrentoutunut. En tunne paineita tiimin puolesta, enkä itseni puolesta, Hamilton sanoi Daily Express-lehden mukaan.

Hamilton painottaa tekevänsä uuden sopimuksen silloin, kun haluaa.

- Haluan jatkaa kilvanajoa ja sopimus on tehtävä jossain vaiheessa. Mutta en tee uutta sopimusta silloin, kun ihmiset haluavat. Teen, kun olen valmis.

Neuvottelut on aloitettu.

- Aloitimme keskustelut talvella ja sovimme, että palaamme asiaan, kun aika on. Tällä hetkellä sopimusneuvottelut eivät ole prioriteettini, Hamilton sanoo viitaten alkavaan kauteen.

Bottas lähtee kauteen tilanteessa tulos tai ulos. Hän uskoo itse nostavansa tasoaan ja taistelevansa maailmanmestaruudesta.

- Ihmiset voivat ajatella, mitä haluavat. Itse ajattelen vain omia suorituksiani. Minulla on Formula ykkösissä korkeat tavoitteet. Tiedän voivani tehdä hyviä asioita. Tiedän, että voin taistella mestaruudesta. Pystyn voittamaan kisoja ja yhteistyömme Lewisin kanssa sujuu hyvin, Bottas sanoi Fox Sportsin mukaan.

Bottas myös vakuuttelee, ettei ole kakkoskuljettaja.

- Jos joku ajattelee, että olen apupoika, on hän väärässä. Olen täällä voittaakseni ja aloitamme kauden Lewisin kanssa tasavertaisina, joten on minusta ja Lewisistä kiinni, kumpi meistä voittaa.

Bottas voitti viime kaudella Mercedeksellä kolme kisaa. Hän sijoittui kuljettajien pisteissä kolmanneksi. Loppukauden kisoissa hänellä ei kuitenkaan ollut jakoa Hamiltonin vauhtiin.

- Kaikki on valmista uuteen kauteen. Viime kaudella opin paljon, mutta en tiennyt, miten paljon pitäisi oppia. Oli niin paljon erilaisia asioita. Opin paljon myös Lewisilta. F1:ssä sadasosiin ja tuhannesosiin mahtuu paljon yksityiskohtia.

Mercedes on vakuutellut jatkavansa Formula ykkösissä ainakin kauteen 2020, eli niin kauan kuin nykyinen osanottajasopimus on voimassa. Sopimus ei kuitenkaan estä Mercedestä myymästä talliaan.

F1:ssä tehdastalleja tulee ja menee toiminnan ollessa sidoksissa autoteollisuuden suhdanteista. Honda myi tallinsa kauden 2008 jälkeen Ross Brawnille, joka vuotta myöhemmin myi tallinsa Mercedekselle. Toyota, BMW ja Renault shokeerasivat 2009 luopumalla tehdastallitoiminnastaan.

Entinen F1-tallipomo Eddie Jordan väitti viime vuonna, että Mercedes harkitsisi tehdastallistaan luopumista. Hän perusti väitteensä sisäpiirilähteisiin. Mercedes tietysti tyrmäsi Jordanin väitteet.

Se on kuitenkin varmaa, ettei Mercedeksellä ole ensi kaudeksi kuljettajasopimuksia. Kauden 2018 alkupuolen tulokset vaikuttavat tietysti päätöksiin niin tallin kuin kuljettajienkin tulevaisuudesta.

F1-kauden avauskisa ajetaan Australian Melbournessa 25. maaliskuuta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: