Torstai 24.1.2019

Alkaako Kimi Räikkösellä viimeinen F1-kausi?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.3.2018 13:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Formula ykkösten kausi 2018 alkaa ensi viikonloppuna Australian Melbournessa. Suomi on yhä vahvasti edustettuna Kimi Räikkösen jatkaessa uraansa Ferrarilla ja Valtteri Bottaksen Mercedeksellä.

Räikkönen ei ole voittanut yhtään F1-kisaa vuoden 2013 jälkeen. Siitä huolimatta Ferrari on halunnut jatkaa yhteistyötä vuodesta toiseen.

Asialle on looginen selitys. Ferrarin ykköstähti Sebastian Vettel tulee Kimin kanssa hyvin toimeen. Kimi ei politikoi, vaan hoitaa roolinsa käskyjä noudattaen.

Formula ykkösissä kyse on tiimityöstä. Kimi tuo tiimiin harmoniaa ja myös tarvittavaa kokemusta.

Ensi syksynä Kimi täyttää 39 vuotta. Hän on Formula ykkösten vanhin kuljettaja. Iän tuomat realiteetit tulevat Räikkösellä vastaan.

Jos Ferrari ei tänäkään vuonna voita mestaruuksia, kasvaa paine kuljettajavaihdosten osalta. Mikään salaisuus ei ole, että Ferrari on keskustellut yhteistyöstä Daniel Ricciardon kanssa, jonka sopimus Red Bullin kanssa päättyy tämän vuoden lopussa.

Räikkösen tilalle on tyrkyllä myös monacolainen nuori suurlupaus Charles Leclerc, jonka uraa Ferrari tukee. Tänä vuonna Leclerc aloittaa F1-uransa Alfa Romeoksi muuttuneella Sauberilla.

Lisäksi Ferrarille tähyää hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton, jonka Mercedes-sopimus on katkolla vuoden lopussa. Hamilton on ilmoittanut, että haluaisi uransa aikana vielä kisata Ferrarilla.

Räikkösen jatko Ferrarilla riippuu tietysti hänestä itsestäänkin. Jos Ferrari saavuttaa tuplamestaruuden, ei tiimillä ole tarvetta vaihtaa ajajia. Räikkönen on Ferrarilla myös pidetty persoona ja tiimin ikoni.

Räikkönen ei itse ole kommentoinut, että harkitsisi F1-uransa lopettamista. Hän ilmoittaa pitävänsä työstään. Ja saahan Räikkönen mukavan korvauksenkin ajovelvoitteistaan hänen ollessaan yhä parhaiten tienaava suomalaisurheilija.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: