Lauantai 25.5.2019

JYPiltä pääsiäisylläri: Valmentaja sai potkut

Luotu: 
31.3.2018 14:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

JYPin kausi jääkiekon Liigassa päättyi viime torstaina, kun HIFK voitti puolivälieräsarjan otteluvoitoin 4-2. Pari päivää myöhemmin JYP ilmoitti antaneensa päävalmentajalleen Marko Virtaselle potkut.

- JYP vapautti Marko Virtasen päävalmentajan tehtävistä. Seuraavan päävalmentajan kartoitus on käynnissä. Kiitämme Marko Virtasta vuosien menestyksekkäästä työstä JYP-organisaatiossa, seuran tiedotteessa todettiin lyhyesti.

Virtanen tuli JYPin edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudeksi 2013–2014. Hän on seurahistorian pitkäaikaisin päävalmentaja. Virtasen kaudella JYP on saavuttanut pronssia keväällä 2015 ja 2017 ja tänä vuonna JYP voitti Euroopan mestareiden liigan CHL:n mestaruuden.

Virtasta on kritisoitu, kun JYPillä on kulkenut heikosti, mutta varsinaisesti seura ei hänen aikana kontannutkaan ainakaan kauden kokonaistulosten valossa. CHL-mestaruus oli tällä kaudella kova juttu.

On tietysti selvä asia, että 5-0 ja 6-2 -johtoaseman sulaminen 6-7 -tappioksi HIFK:ta vastaan oli niin eeppinen sulaminen, ettei ellaista voi panna villaisella. Ja olihan seuralla korkeat tavoitteet Liigassakin.

Virtanen vakuutteli torstaina kauden päätyttyä, että kaikki tehtävissä ollut tehtiin kyllä.

- Kyllä saatiin kaikki irti. Jokainen peli on eri luonteinen. Aina pitää kehittää peliä, kun mennään sarjassa eteenpäin. Keneltäkään ei voi pyydellä anteeksi, eikä tarvitse peiliin katsoa, kun jättää kaikkensa tuonne. Kaikki kivet käännettiin, miten oli mahdollista, ja tänään oli tässä tämä tulos. Vastustaja oli äärimmäisen laadukas. Tulette huomaamaan sen vielä, Virtanen sanoi.

JYPin pelaajat olivat harmitelleet suoritusten ailahtelua. Virtanen ei ailahteluja allekirjoittanut.

- Meillä oli omat momentumit ja IFK:lla omat momentumit. Hyvin pieniin asioihin ratkesi. Se on normaalia, että kahden tasaisen joukkueen kohdatessa pelien hallinta heilahtelee. Tällaista tämän pitää ollakin. Harmi, ettei me päästy jatkoon. Yrittämisestä ei ollut kiinni, Virtanen sanoi.

Runkosarjan pistepörssin voittanut Antti Suomela oli ailahtelukysymyksestä eri mieltä.

- Aika ylä- ja alamäkeä oli. Paljon sellaisia pelejä, että oltiin helvetin hyviä ja paljon sellaisia, ettei pelattu hyvin. Johtuiko sitten CHL:stä, vai mistä johtui, mutta paljon heittelyä aina välillä. Kyllä kuvasti ratkaisua, että keskiviikon ottelussa ensimmäinen kymppi oltiin ihan pitelemättömiä ja sen jälkeen ihan piirakoita, Suomela sanoi, viitaten myös keskiviikon käsittämättömään sulamiseen.

Varmasti ailahtelukysymys oli tärkein peruste Virtasen potkuille. Keskiviikon sulaminen tullaan muistamaan suomalaisen jääkiekon legendana vielä pitkään.

Jaa artikkeli: