Tiistai 18.12.2018

Naisleijonien talouskurimukseen uusi luku – TE-toimisto vaati selvitystä maajoukkuetehtävistä!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2018 13:03
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Naisleijonat voitti Pyeongchangin olympiajääkiekkoturnauksessa pronssia
|

Naisleijonat voitti Pyeongchangin olympiajääkiekkoturnauksessa pronssia, vaikka valtaosa pelaajista maksaa itse harrastuksensa, eikä saa edes Olympiakomitean 5000 euron vuosiavustusta. Naisleijonien olympiamaalivahti Meeri Räisäselle ei 5000 euron tukea myönnetty, eikä vastauskirjeessä ollut Räisäsen mukaan edes perustelua.

TE-toimistokin on lähettänyt Räisäselle kirjeen. TE-toimiston kirjeessä Räisäseltä pyydetään:

"Ylen uutisten ja Keskisuomalaisen mukaan sinut on valittu Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueeseen ja pelaat myös HPK:ssa. Selvitä pelaajasopimusten sisältöä tarkemmin. Kuinka usein sinulla on harjoituksia ja pelejä? Liitä pelaajasopimuksen liitteeksi selvityspyyntöön. Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä?".

Räisänen julkaisi TE-toimiston kirjeen Twitterissä. Hän twiittaa myös seuraavasti:

"Hyväksyisin kaiken tämän, jos saisin MISTÄÄN MITÄÄN palkkaa. Mutta kyseisen asian suhteen olen samalla viivalla kuin Tarja joka käy kuntosalilla JA MAKSAA SIITÄ, tai Pekka joka hiihtää ja ostaa itse suksensa ja MAKSAA ITSE Jämin lumitunnelin käytöstä".

"TE-toimisto, olet uskomaton! Jos vaikka lähdetään siitä, että HPK:n kanssa en ole nimeäni mihinkään laittanut. Toisekseen, maajoukkue, edustan tätä maata, myös tätä lafkaa! Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut".

”Enitenhän edelliseen asiaan liittyen tässä huolettaa se, että onko heillä oikeasti noin paljon liikaa aikaa, että uutisten perusteella laitetaan selvityspyyntöjä. Olen kyseisen asian selvittänyt monen A4 kanssa perinpohjin aiempina vuosina - mitään sieltä saamatta”.

Räisänen on kustantanut pelaamisensa itse. Näin tekee valtaosa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista. Naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajien keskiarvotulo ei ole ollut edes 10 000 euroa.

Linkki Räisäsen Twitter-tilille:
https://twitter.com/meeriraisanen?lang=fi

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pirjo Viitasaari

Lienee TE-toimiston lakisääteinen tehtävä tehdä tämä kysymys, mikäli mahdollista epäselvyyttä. Olisiko pitänyt jättää kysymättä? Muiltakin tiedustellaan ja useimmat osaavat vastata. Ongelma?

”Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä.”

Irina Gagarin

TE-toimisto voisi mennä itseensä ja vähän miettiä, mitä ovat puuhailemassa.
Onko maalivahti ollut estynyt tarjotusta työstä.
Onko työhönosoitukseen jätetty reagoimatta.
Eikö kaupunkien keskustoissa päivisin norkoileviin nuoriin miehiin voisi kohdistaa näitä TE-keskusten aktivointitoimia?