Perjantai 14.12.2018

Kärpät finaaleihin hienon sarjan päätteeksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.4.2018 20:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon Liigan finaaleissa kohtaavat tänä keväänä Tampereen Tappara ja Oulun Kärpät. Tappara voitti välieräsarjassaan TPS:n suoraan neljässä ottelussa, mutta sai sen jälkeen odotella toisen finaalisarjan ratkeamista viiden päivän ajan.

Ratkaisevan seitsemännen ottelun Kärpät voitti lauantaina Oulussa 2-1. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ollut 1-1 Otto Karvisen maalattua Kärpille ja Teemu Tallbergin HIFK:lle. Kristian Vesalaisen toisen erän maali jäi ottelun ratkaisuksi.

Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen oli varsinkin kolmannessa erässä elementissään. Parin vuoden takainen nuorten maailmanmestari piti joukkuettaan pystyssä HIFK:n painettua kolmannessa erässä ankarasti päälle.

Taistelua ei seitsemän pelin sarjasta puuttunut. Sen todisti muun muassa Lasse Kukkonen, jonka kasvoissa oli jälkiä kovasta kamppailupelistä.

Kärppien valmentaja Mikko Manner kehui Ruudun haastattelussa ottelusarjan antia vuolaasti. Manner oli iloinen siitäkin, että keskustelu sarjan aikana keskittyi urheiluun liittyviin asioihin.

HIFK:n syksy oli surkea, eikä moni olisi silloin uskonut, että joukkue jäisi yhden voiton päähän finaaleista. Ari-Pekka Selinin johtama valmennustiimi teki kärsivällistä työtä ja HIFK:n kautta voi pitää lopulta onnistuneena, vaikka finaalipaikkaa ei tullutkaan.

Kärpät ei lähtenyt kauteen suosikkina, mutta joukkue voitti runkosarjan ja pelaa siis finaaleissa. Mikko Mannerin ensimmäinen kausi päävalmentajana on ollut menestys.

Kärppien ja Tapparan finaalisarja alkaa tiistaina Oulussa. Torstaina pelataan Tampereella, lauantaina Oulussa ja maanantaina 21.4. Tampereella. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina 24.4. Oulussa, torstaina 26.4. Tampereella ja lauantaina 28.4. Oulussa.

TPS ja HIFK kohtaavat pronssiottelussa perjantaina 20.4. Turussa. Jokaisella on mielipiteensä siitä, onko tällaisen ottelun pitkä odottelu ja pelaaminen mielekästä.

Jaa artikkeli: