Sunnuntai 17.2.2019

Max Verstappen herättää keskustelua – Mokaa kisasta toiseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.4.2018 14:18
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Max Verstappen on voittanut urallaan kolme F1-kisaa. Tällä kaudella hän on päässyt otsikoihin kuitenkin kolarointiensa takia.
|

Red Bull-tallissa kisaavan Formula ykkösten parikymppisen suurlupauksen Max Verstappenin taitoja ylistetään. Hänen povataan kehittyvän supertähdeksi.

Kausi 2018 ei ole alkanut Verstappenilta kuitenkaan kehuttavasti hänen toilailtuaan alkukauden kolmessa kisassa urakalla. Viime sunnuntaina Shanghaissa hänen malttinsa ei riittänyt ohitustilanteissa ja sen seurauksena hän menetti voiton ja pilasi myös Sebastian Vettelin kisan.

Max Verstappen on heittänyt ison määrän pisteitä pois. Maxin isä Jos Verstappen on aiemmin tylyttänyt poikansa arvostelijoita. Nyt Jos Verstappen kuitenkin myöntää, että pojan pitäisi ottaa opiksi.

- Ohituspaikkaa Vettelistä ei ollut. Ohittaminen ei ollut mahdollista. Se oli arviointivirhe, Jos Verstappen sanoi Ziggo Sportin Peptalk-ohjelmassa.

- Joissain olosuhteissa Maxin tulisi vain ajatella enemmän. En halua, että hän muuttaisi ajotyyliään. Hänhän ohitti kaksi autoa startissa ja toimi täydellisesti. Sellaista haluaisimme nähdä. Mutta emme halua nähdä tuollaisia (törmäys Vetteliin) liikkeitä. Hänen pitää hallita tilanteet. Hänen pitää ajatella, isä-Jos jatkaa.

Max Verstappen ajoi Shanghaissa ulos radalta myös ohitusyrityksessään Lewis Hamiltonista. Jos Verstappenin mukaan siinä tilanteessa kyse ei ollut virheliikkeestä. Jos totesi, että Max olisi voinut antaa Hamiltonille tilaa, mutta toisaalta Hamilton olisi voinut antaa tilaa itsekin.

- Se oli kisatapaus. Molempia voi syyttää, Jos Verstappen arvioi.

Kiinassa Verstappen siis rysäytti Sebastian Vettelin auton kylkeen. Yllättävintä tapahtuneessa oli, että Verstappen pyysi anteeksi. Hän kuitenkin ilmoitti, ettei hänen tarvitse kuljettajana rauhoittua.

Mercedes-tallin kilpailujohtaja Niki Lauda sanoi Verstappenista suorat sanat.

- Kun kisoja tulee lisää tilille, pitäisi olla fiksumpi. Varsinkin, kun haluaa voittaa ja taistella mestaruudesta. Mutta hän menee toiseen suuntaan. Hänen pitää ratkaista ongelma itsensä kanssa. Kukaan ei voi auttaa, Lauda sanoi Sport 360:n mukaan.

Lauda muistuttaa Verstappenin aloittaneen F1:ssä jo 2015 ja ajaa siis neljättä kauttaan. Kokemusta pitäisi olla jo riittävästi.

- Hän ei ole enää nuori. Hän on vanha Formula ykkösissä jo ja samalla viivalla muiden kanssa. Moiset toimet eivät ole tarpeellisia, koska hän voi satuttaa myös itseään. Hänen on muutettava tyyliään, tai muuten noin käy uudelleen, Lauda jyrähti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lehtonen

Vika on osittain siinä, miten MM-pisteet jaetaan. Jos pisteet laskettaisiin olympiakisojen tapaan eli niin, että mestaruuden voitaa kuski, jolla on eniten voittoja, jos voitot on tasan, niin kakkossijat ratkaisee jne. Tällöin voiton arvo korostuisi, ja kuskit ajaisivat enemmän voitosta kuin varman päälle.