Tiistai 22.1.2019

Vuosien jahkailu ohi – Arsene Wenger lähtee Arsenalista

Jaa artikkeli:
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Englannin Valioliigassa saatiin perjantaina vahvistus, jota moni osasi odottaa. Ranskalaismanageri Arsene Wenger jättää lontoolaisseura Arsenalin tämän kauden jälkeen.

Wenger tuli Arsenalin valmentajaksi 1996. Hänen aikanaan seuralla oli ensin lihavat ja sitten lauhat vuotensa.

Wengerin komennossa Arsenal voitti Valioliigan mestaruuden 1998, 2002 ja 2004. FA Cupin mestaruuteen Wenger luotsasi Arsenalin peräti seitsemän kertaa, viimeksi 2014, 2015 ja 2017.

Valioliigassa menestys on viime vuosina kiertänyt Arsenalia. Vihaiset fanit vaativat Wengerin erottamista jo kymmenen vuotta sitten.

- Tarkan ja huolellisen pohdinnan ja seuran kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen minusta tuntuu, että on aika siirtyä syrjään kauden jälkeen, Wenger kertoi.

- Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut etuoikeus palvella seuraa niin monen unohtumattoman vuoden ajan. Sitouduin valmentamiseen ja seuraan antaumuksella ja arvokkaasti. Haluan kiittää henkilökuntaa, pelaajia, johtajia ja faneja, jotka tekevät tästä seurasta niin erityisen, Wenger jatkoi.

Arsenalin on viimein astuttava uuteen aikakauteen. Seuran fanit ovat sitä aikakautta odotelleet pitkään.

Wengerin erottamista ei Arsenalin omistajaportaassa haluttu, vaikka valtaosa futisasiantuntijoista oli sitä mieltä, että muutosta tarvittaisiin. Ongelmana oli, että Wenger nautti seuraomistajien luottamusta.

- Tämä on yksi vaikeimmista päivistä, mitä meillä on ollut näiden vuosien aikana tässä seurassa, Arsenalin omistaja Stan Kroenke toteaa Gunnersin verkkosivuilla.

Omistaja kertoo, että yksi keskeisimmistä syistä heidän tulolleen seuraan oli juuri Wenger.

- Hänen kestävyytensä ja tasaisuutensa lajin huipulla on jotain sellaista, mihin kukaan ei koskaan tule yltämään, omistaja ylisti.

Omistaja toteaa myös, että Arsenalin kannattajat ovat Wengerille kiitollisuudenvelassa.

- Kolme Valioliigan mestaruutta, seitsemän FA Cupin mestaruutta ja yksi kokonainen kausi ilman tappioita sekä 20 vuotta putkeen Mestarien liigassa on poikkeuksellinen meriittilista, Kroenke toteaa.

Wengerin seuraajalla riittää paineita. Tällä hetkellä Gunners on Valioliigassa kuudentena, eikä tule enää pelaamaan ensi kaudella Mestarien liigassa

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: