Keskiviikko 16.1.2019

Tampereen Classic salibandyn Suomen mestari

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2018 20:08
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Salibandyn Suomen mestari ratkaistiin tänäkin vuonna superfinaalissa Helsingin Hartwall-areenalla. Tampereen Classic vei mestaruuden voitettuaan Jyväskylän Happeen 6-2.

Happee oli avauserän jälkeen johtanut 2-0. Toisessa erässä Classic teki reilussa kymmenessä minuutissa neljä maalia. Happeelta kaksi miestä joutui loukkaantumisten takia jättämään ottelun kesken.

- Totta kai mestaruus on iso asia. Silloin tietää tehneensä asioita hyvin ja oikein, kun saa tällaisen kultamitalin kaulaan kauden jälkeen, Classicin puolustaja Juha Kivilehto tiivisti Salibandyliiton tiedotteessa.

- Me pelattiin huono ensimmäinen erä. Mä en tiedä, mistä se johtuu. Meillä oli kahden viikon tauko, oltiin treenattu kuitenkin ihan hyvin, mutta eihän treeni oo ikinä sama kuin peli. Päästiin omalla tasolle toiseen erään. Meillä oli aika hyvin kontrollissa kolmas erä. Aika hyvin pelattiin se loppu. Me ollaan koko kausi treenattu johtoasemassa pelaamista.

Happeen leirissä tunnelma oli alamaissa. Heikko toinen erä ratkaisi.

- Ottelu ratkesi toisen erän omiin virheisiin, helpoilla pallon menetyksillä ja puolustuspäässä huonolla liikkumisella annettiin paikkoja, Happeen päävalmentaja Mikko Lehto harmitteli.

- Hopea on kuitenkin hävitty mitali. Kultaa juhlii Suomen selkeästi tämän kauden paras joukkue. Classicia vastaan täytyy pelata ehjä 60 minuuttia, ja toisessa erässä he paransivat pelaamistaan. Loukkaantumiset vaikuttivat ehjän 60 minuutin pelaamiseen. Peter Kotilaisen tippuminen vaikutti tietenkin hyökkäyspelaamiseen.

Erityiskiitokset Lehto antoi katsomoa kannustuksellaan dominoineille Happeen kannattajille.

- Ottelussa oli hieno tunnelma. Jyväskylästä oli löytänyt iso kannustusjoukko paikalle, ja jaksoivat vielä hyvin loppuun asti.

Katsojia superfinaalissa oli 7153. Määrä jäi oletettua pienemmäksi.

Superfinaali ei ole kaikkien mieleen. Kritisoijien mielestä mestaruus pitäisi ratkaista ottelusarjassa, joka jättäisi jossittelut pois.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: