Keskiviikko 16.1.2019

Yllätysten päivä Veikkausliigassa: ”Tuntui älyttömän makeelta kyllä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2018 20:28
  • Kuva: Veikkausliiga
    Kuva
|

Jalkapallon Veikkausliigassa tarjoiltiin lauantaina kaksi kovan luokan yllätystä. Turun derbyssä TPS voitti FC Interin 2-1 ja Helsingissä Kuopion Palloseura voitti HJK:n 2-1.

HJK:lle kauden ensimmäisen tappion aiheuttaneen ottelun voittomaalin viimeisteli 20-vuotias Ilmari Niskanen. Luis Murillolta tuli loistava keskitys ja Kiuruveden Pallon kasvatti Niskanen laittoikin komeasti sisään.

- Aivan loistava keskitys tuli sinne taka-alueelle ja jatkoin juoksun sinne. Pakko myöntää, että tyylikäs viimeistelykin oli. Enhän minä hirveänä maaliruiskuna ole kunnostautunut. Tuntuu aivan saatanan hyvältä!, hehkutti Niskanen ääni käheänä.

HJK siirtyi alussa johtoon, mutta KuPS nousi vielä ennen taukoa tasoihin Saku Savolaisen maalilla, joka syntyi Abdalla El Saidin keskityksestä.

- Hieno maali oli se tasoitus. Sitten meillä oli hyvä ote ekan jakson lopulla. Me lähdettiin tähän peliin vähän puolustavammin kuitenkin. Joka jätkällä oli aivan loistava asenne. Puolustettiin kurinalaisesti. Vaikka oltiin toisella jaksolla vähän ottavana osapuolena, kuitenkin saatiin luotua muutama hyvä paikka, kun saatiin ylärimaankin. Aivan loistava esitys koko joukkueelta, Niskanen sanoi.

Egyptin maajoukkuemies Abdalla Al Said oli elementissään. Niskanen antoi vuolaasti kehuja KuPSin vahvistukselle.

- Hemmetin hyvä pelimies. Loistava syöttövalikoima. Ei tarvitse kurkku suorana huutaa, että syötä mulle se pallo, kun se näkee tosi hyvin. Oli hänkin tosi lähellä maalia osuttuaan ylärimaan.

KuPSin kausi oli käynnistynyt tahmeasti. Ennen HJK-peliä joukkueella oli tilillään vain yksi piste. Niskasen mukaan itseluottamuksessa ei ollut puutteita.

- Vaikka tulokset ovat olleet huonoja, ovat peliesitykset olleet ihan hyviä. Kukaan ei painanut ennen tätä matsia päätä pensaaseen, vaikka olikin vain yksi piste ennen tätä. Kaikilla oli helvetin hyvä itseluottamus. Täällä HJK:n luona pitää pelata hemmetin hyvin, että saa ne pisteet, ja niin tänään tehtiin. Varmasti nostaa itseluottamusta kaikilla ihan älyttömän kovalle tasolle.

Helsingissä paikan päällä oli ryhmä äänekkäitä kuopiolaisfaneja. Heille Niskanen antoi kiitoksensa.

- Tuntui älyttömän makeelta kyllä. Hieno määrä oli meillä faneja täällä kannustamassa ja tukemassa. Tosi hyvin kannustivat meitä koko ottelun ajan. Älyttömän tärkeä voitto niin faneille, pelaajille kuin valmentajillekin.

Niskanen painottaa, että KuPSin tulee pitää kuitenkin jalat maassa.

- Ei pidä liikaa nauttia tästä voitosta, kun ollaan keskellä otteluruuhkaa. Pitää olla valmiina taas piakkoin. Ei täydellinen peli ollut tämäkään, mutta oikeeseen suuntaan mennään koko ajan.

Seinäjoella SJK otti kauden toisen voittonsa lyötyään sarjanousija FC Hongan 2-0. FC Lahti otti kotiottelussaan 2-0 -voiton Tampereen Ilveksestä.

Teksti: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: